Події

Після стрілянини в «бурштиновому» районі Житомирської області провели перші обшуки: вилучили півтонни каміння та зброю

2 February 2017, 14:49

В Олевську Житомирської області після січневої стрілянини провели перші обшуки.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«Після січневої стрілянини в Олевську було одночасно знято місцевих керівників прокуратури та поліції, які спокійно жили в епіцентрі бурштинової лихоманки. Сьогодні разом з управлінням К СБУ провели першу хвилю обшуків. Вилучено півтони бурштину, зброю. Країна конче потребує законодавчого врегулювання цього питання», - написав Луценко.

Прес-секретар Луценка Лариса Сарган також зазначає, що обшуки проходять у самому Олевську та населених пунктах навколо райцентру.

«Попередня інформація: обшуки проходять у самому Олевську та населених пунктах навколо райцентру, а також в інших селищах на півночі Житомирської області. Виявляють скупщиків та причетних до незаконного видобутку та збуту бурштину, а також причетних до перестрілки 16 січня цього року в Олевську. Деталі та результати – згодом», - написала Сарган.

Нагадаємо, 26 січня 2017 року в Олевську начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко представив нового керівника місцевої поліції – Сергія Савлука.

Як повідомляв Житомир.info, 25 січня під час представлення нового голови Олевської РДА представники громадськості просили погоджувати з ними призначення нового керівника відділення поліції. Через стрілянину в Олевську, яка сталася в ніч з 15 на 16 січня, загинули двоє чоловіків: через кілька годин після збройної сутички помер житель Київської області, а 23 січня в Олевській лікарні помер житель Львівської області. Визначено більше 30 осіб, які брали участь у цьому конфлікті з двох сторін, п’ятьом оголошено підозру. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 12 працівників місцевої поліції, начальника відділення поліції та керівника одного з його підрозділів звільнили зі служби.

Фото зі сторінки у Фейсбук Юрія Луценка

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі