Влада

Прибуток житомирського готелю «Україна» за рік майже втричі перевищив запланований

8 February 2017, 11:17

За дев’ять місяців 2016 року прибуток комунального підприємства «Готель «Україна» становить 147 тис. грн при плані у 51 тисячу.

Про це під час брифінгу 7 лютого повідомив перший заступник голови Житомирської обласної ради Сергій Крамаренко.

«Готель «Україна» не є збитковим. На бюджетній комісії 27 січня була проаналізована діяльність 20-ти комунальних підприємств. Збитковими є «Дениші», «Облархпроект», «Центр метрології», і ЛОРЦ «Полісся» – це чотири комунальних підприємства, які допустили збитки. У готелю «Україна» у 2016 році був план у 51 тис. грн. Фактично за дев’ять місяців 2016 року готель «Україна» показав 147 тисяч прибутку і отримав план по прибутку на наступний рік 174 тис. грн. Тобто збитковості немає і на сьогодні немає підстав перевіряти це підприємство чи робити аналіз його фінансової звітності та економічної діяльності», – пояснив Крамаренко.

Посадовець також зауважив, що після перевірки збиткових підприємств, «які «витягують» кошти з обласного бюджету», в облраді мають намір проаналізувати й малоприбуткові КП.

Крім того, він спростував інформацію про можливість приватизації майна комунальних підприємств Житомирської обласної ради.

«Жодне наше комунальне підприємство не є власником того майна, яким розпоряджається. Згідно з нашими статутами, згідно з положенням про управління майном, усе майно знаходиться на праві оперативного управління, на праві господарського відання, тобто власником майна являється обласна рада. Існує чи не існує підприємство, майно залишаться власністю обласної ради. Розпорядження майном, рішення про приватизацію, продаж – це тільки виключно питання депутатського корпусу. За себе можу сказати, що я є противником будь-яких приватизацій, продажів і так далі. Частину, щоб ви розуміли, ми прикрили, частину – ще прикриємо: жодне підприємство і організацію, жодне майно ми приватизовувати не будемо. Тобто всі чутки – це неправда», – уточнив Сергій Крамаренко.

Нагадаємо, у своєму блозі на Житомир.info депутат Житомирської облради Дмитро Кропачов повідомив про те, що в результаті аналізу фінансової звітності та економічної діяльності мають намір здати в оренду приватним структурам цілісно-майновий комплекс готелю «Україна».

Як повідомляв Житомир.info, перший заступник голови Житомирської обласної ради Сергій Крамаренко під час брифінгу 7 лютого повідомив, що збитковими було визнано чотири комунальних підприємства, а конфлікт виник при перевірці санаторію «Дениші».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі