Влада

У житомирських ПТУ навчатимуть професій, які затребувані на ринку праці, – заступник мера

16 February 2017, 16:20

Щоб зробити профтехосвіту якісною та забезпечити молодь професією затребуваною на ринку праці, у Житомирі вирішили оптимізувати роботу ПТУ. А саме, об’єднати заклади за галузевим принципом, створивши у місті 4 центри професійно-технічної освіти: сфери обслуговування, промислово-технічного напрямку, інженерно-будівельного та багатопрофільної техосвіти.

«Центр профтехосвіти складатиметься із чотирьох ПТУ: Житомирський професійний ліцей легкої промисловості, Житомирське вище професійне училище сервісу і дизайну, Житомирський професійний ліцей сфери послуг, Житомирський професійний ліцей харчових технологій. Тут перелік тих професій, які вони вивчають на сьогодні. Центр профтехосвіти промислово-технічного напрямку створюємо із двох ПТУ: Житомирський професійний політехнічний ліцей, Вище професійне училище Житомирського державного технологічного університету. Центр профтехосвіти інженерно-будівельного напрямку створюється на базі трьох ПТУ. Житомирське вище професійне технологічне училище №13 є найбільшим у Житомирі та самодостатнім, тому ми пропонуємо на його базі створити окремий центр багатопрофільної освіти», - розповідає заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

На питання, чи не викличе така оптимізація хвилі скорочень у викладацькому складі, Матвій Хренов відповідає, що навчальний склад майстрів практично не зазнає скорочень.

«Оптимізація не ставить на меті закриття закладів, або скорочення ставок. Навчальний склад майстрів практично не зазнає скорочення, тому що кількість дітей залишиться такою ж самою. Якщо ми аналізуємо адміністративний та технічний персонал, то тут будуть скорочення. Сказати зараз цифру я не можу. Ми маємо створити такі заклади, які зможуть забезпечувати ринок праці міста Житомира, який буде зростати кваліфікованими кадрами, які б відповідали потребам ринку праці, які є», - пояснює заступник Житомирського міського голови.

Перелік затребуваних професій визначатимуть, зважаючи на попит виробництв міста та області, відповідно підлаштувавши і навчальні програми.

«Не пізніше аніж у квітні ми маємо отримати від міністерства усі необхідні документи, щодо реорганізації. Всі діти, які навчаються там сьогодні, закінчать освіту по тим професіям, які обрали, коли вступали. Але з 1 вересня, коли буде проводитись набір, вже буде сформовано регіональне замовлення по місту Житомиру і набиратись будуть діти на ті професії, які реально потрібні на ринку і професійної сфері міста та регіону», - зазначив Матвій Хренов.

Нагадаємо, 16 лютого на сесії депутати міської ради виділили з бюджету 20 мільйонів житомирським ПТУ.

Як повідомляв Житомир.info, рік тому ПТУ Житомира включили до міської освітньої мережі, і влада міста до останнього сподівалася, що гроші на їх фінансування виділить держава. Зараз кількість кількість ПТУ хочуть скоротити, щоб не витрачати на них третину бюджету розвитку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі