Влада

Опалення однокімнатної квартири в енергоефективному будинку коштуватиме втричі менше, - Геннадій Зубко

27 February 2017, 18:02

Родина, яка скористається програмою Фонду енергоефективності, отримає оновлений будинок із щомісячним заощадженням на опаленні та гарячій воді до 60% коштів.

Про це ідеться у статті «Тепла реформа: перевірка України на зрілість» віце-прем’єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка для видання «Дзеркало тижня» - інформує прес-служба віце-прем’єра.

Здійснити проект реально за 3-5 місяців, а окупиться він приблизно за 2-3 роки. Опалення однокімнатної квартири в енергоефективному будинку коштує втричі менше, ніж у будинку типової радянської забудови.

«Економія платежів за тепло, електрику і газ після термомодернізації квартири становитиме від 20% до 60%. Відтак на кожних 100 грн, витрачених на комунальні видатки, родина заощадить від 20 до 60 грн. Таким чином, із 1000 грн економія може сягнути 600 грн, які, за потреби, щомісяця перераховуватимуться на виплату кредиту, а Фонд надасть допомогу в розмірі 20—50% загальної вартості проекту, що зменшить навантаження на відповідального домовласника», - наголосив Геннадій Зубко.

За його словами, цих коштів буде достатньо, аби скористатися практично безвідсотковим банківським кредитом на термомодернізацію.

Нагадаємо, наприкінці минулого року віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко розповідав про створення Фонду енергоефективності, механізм використання коштів Фонду та продовження програми «Теплі кредити».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі