Події

Вуличні камери допомогли розшукати чотирьох парубків з Коростеня, які били перехожих та відбирали цінні речі

1 March 2017, 14:37

У місті Коростень Житомирської області четверо молодиків зненацька нападали на місцевих жителів, жорстоко били та відбирали у них цінні речі.

Встановити особи та розшукати винуватців оперативникам кримінальної поліції допомогли відеозаписи камер спостереження, що зафіксували напад на одного із заявників, - поінформував 1 березня відділ комунікації поліції Житомирської області.

«15 лютого до Коростенського відділу поліції надійшло повідомлення з місцевої лікарні про надання медичної допомоги 18-річному жителю району, якого побили та пограбували невідомі особи. У ході спілкування із потерпілим поліцейські з’ясували, що подія трапилася близько 20 години на пероні залізничного вокзалу м. Коростеня. Четверо незнайомих молодиків почали чіплятися до хлопця, а потім напали на нього і жорстоко побили, відібравши ще й планшет вартістю 1,5 тисячі гривень», - розповідає поліція.

Відповідні відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань і у рамках розпочатого кримінального провадження оперативники підрозділу кримінальної поліції провели низку заходів для встановлення осіб нападників і їх місця знаходження.

Зі слів начальника Коростенського ВП ГУНП Олександра Гайового, правоохоронці проаналізували й вилучили записи з камер відеоспостереження. З їх допомогою та за зібраними на місці події речовими доказами було встановлено особи підозрюваних у причетності до злочину.

"У вчиненні кримінального правопорушення було викрито чотирьох жителів м. Коростеня, яким ще не й виповнилося 18 років. Парубки ніде не працюють, а один з них навчається у професійно-технічному навчальному закладі. Свою вину вони визнали. У ході слідчих дій була встановлена причетність двох із затриманих до нападу на ще одного жителя райцентру, що мав місце уночі 13 лютого неподалік жилого будинку в одному з мікрорайонів міста. Тоді, добряче побивши 25-річного перехожого, нападники забрали у нього вартісний мобільний телефон", - розповідають у поліції.

У молодиків відібрані в обох жертв речі були вилучені. Загалом хлопців обґрунтовано підозрюють у причетності до 3-х розбійних нападів і грабежу, вчинених у Коростені. За чинним законодавством, винуватцям може загрожувати позбавлення волі на тривалий термін.

Як повідомляв Житомир.info, днями в Житомирі затримали рецидивіста, який бив перехожих кастетом по голові і грабував, а в Черняхівському районі вуличні камери допомогли затримати хлопців, які втікали на викраденому автомобілі.

Фото відділу комунікації поліції Житомирської області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі