Місто

У міськраді кажуть, що е-квиток дозволить житомирянам пересідати на інший електротранспорт без додаткової оплати

3 March 2017, 13:43

Можливість безкоштовної пересадки у міському громадському транспорті влада Житомира збирається забезпечити, ввівши єдиний е-квиток. Відтак, пасажири зможуть зареєструвати проїзд в іншому транспортному засобі, а додаткова поїздка не списуватиметься.

Про це директор комунального підприємства «Житомиртранспорт» Житомирської міської ради Іван Фурлет розповів 2 березня у програмі «Тема дня» на Житомир.info.

«Система е-квитка дозволить оптимізувати транспорту мережу, оскільки ми зможемо впровадити таку річ як право безплатної пересадки. Поки що ми обмежуємося електротранспортом, бо змінити зараз всю транспортну систему і зобов’язати «маршрутників» встановити це обладнання не так просто організаційно. До того ж, законодавча модель в Україні передбачає проведення конкурсів на маршрути, за якої перевізники заробляють, самі збирають готівку за послуги. Ми прагнемо оптимізувати транспортну модель, коли перевізникам платитимуть за кілометр наданих послуг. Це дозволить зробити транспортну систему прогнозованою. І за такої моделі сама громада чи міська рада буде збирати всю цю готівку. Це дозволить створити єдиний квиток, за допомогою якого можна буде зареєструвати свій проїзд в іншому транспортному засобі і при цьому не буде списуватися додаткова поїздка. Тобто для людей, які їдуть з певного мікрорайону і їм треба робити пересадку, це буде вигідніше. Єдина незручність – це потреба в самій пересадці. Але якщо ми говоримо про прогнозованість трафіку, то можна абсолютно моделювати такі ситуації, коли тролейбуси, які їдуть з одного мікрорайону, в одну хвилин сходилися з іншими на одній точці пересадки, а далі вже роз’їжджалися», – пояснив Фурлет.

Детальніше дивіться у програмі «Тема дня».

Як повідомляв Житомир.info, після впровадження системи е-квитка туристи та іногородні пасажири таки зможуть їздити у громадському транспорті Житомира за паперовими квитками, але їх вартість буде значно вищою.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі