Влада

Директор КП «Житомиртранспорт» розповів, чи можна буде їздити у громадському транспорті за паперовими квитками

3 March 2017, 12:28

Після впровадження системи е-квитка туристи та іногородні пасажири таки зможуть їздити у громадському транспорті Житомира за паперовими квитками, але їх вартість буде значно вищою.

Про це повідомив директор комунального підприємства «Житомиртранспорт» Іван Фурлет 2 березня у програмі «Тема дня» на Житомир.info.

«Коли містяни, частина пільгових категорій громадян придбають саме цю картку (е-квиток, – ред.), їх буде як мінімум 60-70% від загального пасажиропотоку, то об’єми готівкового розрахунку в транспорті значно впадуть. У час пік це буде дві-три людини. То не становитиме труднощів, аби такий розрахунок здійснював водій. Так продовжують робити багато міст в Європі (де вже давно запроваджена система е-квитка, – ред.). Треба розуміти, що кількість таких пасажирів буде невеликою, а вартість такого проїзду – разового за паперовим квитком – буде значно вищою, ніж зараз. Тобто ми передбачаємо, що така можливість буде, але це буде дорого», – пояснив Іван Фурлет.

Він також зазначив, що наразі в міськраді наразі розробляють два типи е-квитків: на певний строк, тобто безлімітні, і таких, які можна буде викорситовувати протягом певної кількості поїздок.

Детальніше дивіться у програмі «Тема дня».

Як повідомляв Житомир.info, найголовнішою перевагою запровадження в Житомирі електронних квитків на проїзд у міському транспорті є безготівкова оплата. До того ж, пільговим категоріям громадян більше не доведеться доводити, що пред’явлене ними посвідчення є дійсним.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі