Влада

В управлінні ДМС в Житомирській області розповіли, скільки коштує поміняти паспорт на пластиковий

3 March 2017, 15:36

Заміна паперового паспорта на пластиковий не обов’язкова, але при бажанні обійдеться громадянам від 279 до 366 гривень.

Про йдеться у повідомленні головного спеціаліста із зв’язків з громадськістю та ЗМІ Анатолія Шнайдера на сайті управління Державної міграційної служби України в Житомирській області.

За словами заступника начальника управління ДМС в області Сергія Сарати, у січні 2017 року працівники управління та територіальних підрозділів міграційної служби Житомирської області видали 745 паспортів у вигляді id-картки особам, яким виповнилося 14 років.  

«Id-картка більш зручна, тому що вона має охайний вигляд, на ній відображена уся необхідна інформація, у тому числі і в безконтактному електронному носії, також відображений реєстраційний номер облікової картки платника податків, що суттєво спрощує користування»,- розповів Сергій Сарата.

Також він повідомив, що не обов’язково усім змінювати звичайний паспорт у вигляді книжечки на id-картку. Однак якщо таке бажання є, то вартість послуги становитиме 279 грн. Виготовлятимуть картку впродовж 20 робочих днів. Також можна оформити термінову id-картку, але вона коштуватиме дорожче – 366 грн. Якщо людині виповнилося 25 чи 45 років, вона може або вклеїти нове фото у свій звичайний паспорт, або замовити id-картку.  Для тих, хто отримує id-картку вперше, її оформлюють безкоштовно.

Нагадаємо, 2 роки тому  на офіційному сайті МВС України була зазначена вартість біометричного закордонного паспорту - 518,15 грн.

Як повідомляв Житомир.info, за перший тиждень нового року в Житомирській області оформили 162 біометричних паспорта. 9 лютого в Житомирській ОДА вручили перші 23 пластикових паспорта громадянина України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі