Влада

Житомирська область отримає майже 170 тис. грн на придбання житла родинам загиблих та поранених учасників АТО

18 March 2017, 14:34

Житомирська область отримає цього року з держбюджету майже 170 тис. грн на виплату грошової компенсації для придбання житла родинам загиблих та поранених учасників антитерористичної операції.

Розпорядження про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за житло для сімей загиблих осіб, а також для осіб з інвалідністю I-II групи прем’єр-міністр Володимир Гройсман підписав 16 березня.

«Відповідно до частини шостої статті 108 Бюджетного кодексу України здійснити розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей загиблих осіб, визначених абзацами 5-8 пункту 1 статті 10, а також для осіб з інвалідністю I-II групи, визначених пунктами 11-14 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та осіб, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, та потребують поліпшення житлових умов, на 2017 рік в обсязі 7 016,12 тис. гривень згідно з додатком», - зазначається у документі, опублікованому на урядовому порталі.

Відповідно до розподілу, субвенцію отримають 12 обласних бюджетів та м.Київ, Житомирській області передбачено виділити 166 тис. 942 грн.

Нагадаємо, станом на 10 січня в області 40 родин загиблих учасників АТО та інвалідів АТО 1-2 груп уклали договори купівлі-продажу і придбали житло за державні кошти.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році Житомирська область отримала 41,5 млн грн з держбюджету на компенсацію вартості житла для родин загиблих і поранених учасників АТО.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі