Події

У Житомирському районі чоловік задушив свою бабусю через самогон, а сліди злочину «замітав» пожежею

20 March 2017, 12:16

До 15 років в’язниці загрожує жителю Тернопільщини, котрий увечері 18 березня в селі Старошийки Житомирського району задушив свою бабусю через те, що вона відмовилася видати йому плашку самогону. Сліди злочину він намагався замаскувати під пожежу, яку влаштував у спальні пожежу.

Про це повідомляє прес-служба головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«Запах горілого та дим з будинку 79-річної жительки села Старошийки Житомирського району увечері 18 березня помітили сусіди. Коли зайшли до бабусі, на задимленій веранді побачили її мертвою на ослоні біля вікна. У спальній кімнаті горіли подушки, стільці і килимове покриття на підлозі. Селяни упоралися з небезпекою самотужки, загасивши осередок загоряння. Про усе це люди повідомили до поліції», – йдеться у повідомленні.

На тілі загиблої видимих тілесних ушкоджень не було, однак за висновком судово-медичної експертизи, смерть літньої жінки настала внаслідок механічної асфіксії. Також у ході огляду оселі рятувальники встановили, що причиною пожежі став умисний підпал.

«Було відомо, що старенька у будинку проживала одиноко. Місцеві жителі розповіли, що того дня до загиблої з Тернопільщини приїхав її онук, однак на момент прибуття поліцейських чоловіка ніде не було», – розповів начальник Житомирського ВП ГУНП Сергій Крошко.

Серед опитаних поліцією селян знайшлися й ті, хто нібито бачив 39-річного чоловіка і чув від нього що він, мовляв, задушив стареньку і забрав банку із самогоном.

Вже за кілька годин правоохоронці таки виявили розшукуваного онука загиблої. Він спав нетверезим сном в одному з будинків, де пиячив із товаришем.

«Прийшовши до тями, чоловік зізнався у вбивстві. За його словами, він святкував із місцевим знайомцем свій приїзд. Коли ж горілка закінчилася, подався до своєї бабусі просити самогону. Через категоричну відмову старенької виник конфлікт, внаслідок якого онук вкоротив бабці віку. Приховати вчинене душогубство хотів пожежею, яку влаштував у спальні. А перед тим у пошуках грошей випотрошив подушки у спальні і понівечив стільці. Чоловік зізнався у вбивстві. За його словами, причиною стала відмова старенької видати йому пляшку горілки. Приховати вчинене душогубство хотів пожежею, яку влаштував у спальні», – уточнюють в ГУНП.

Дії підозрюваного слідчі кваліфікували одразу за двома статтями Кримінального кодексу України – ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) та ч.2 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна) ККУ.

Нині чоловіка затримано за ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

За чинним законодавством за спричинення смерті бабусі онукові може загрожувати від 7 до 15 років ув’язнення.

Фото з сайту ГУНП в Житомирській області

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 4 березня внаслідок конфлікту батько вдарив сина ножем.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі