Місто

Через рік після рішення Житомирської міськради навколо ділянки для будинку АТОвців по вул. Князів Острозьких зводять паркан

29 March 2017, 14:21

Земельну ділянку на вулиці Князів Острозьких, 59 (колишня Шелушкова) в Житомирі почали обносити парканом.

29 березня наш фотокореспондент зафіксував, як по периметру ділянки площею 0,1734 га (трохи більше 17 соток) фіксують секції з металопрофілю. Як повідомлялося, на цій ділянці планують зводити будинок для учасників АТО, а розвалюху, яка там стояла 20 останніх років, знесли влітку 2016-го.

Нагадаємо, в 2015 році влада Житомира заговорила про безоплатну передачу землі  по вул. Князів Острозьких громадській організації «Атошник» для будівництва багатоповерхівки учасникам АТО. У березні 2016 року депутати міськради віддали земельну ділянку по вул. Князів Острозьких, 59 під будівництво ЖБК «Атошник». Тоді на сесії мер Житомира Сергій Сухомлин пояснював депутатам, що половину квартир в цьому будинку віддадуть учасникам АТО, а другу половину – продадуть задля здешевлення їх вартості для бійців. 

У січні 2017 року в програмі «Тема дня» на Житомир.info член виконавчого комітету Житомирської міської ради, заступник голови громадської організації «Атошник» Сергій Артьомов розповідав, що на ділянці за адресою вул. Князів Острозьких, 59 ще нічого не будується, оскільки змінилося законодавство і «інвестор знову почав усе перераховувати».

«У нас були плани до нового року побудувати як мінімум 1-й поверх. Гадаю, через місяць-півтора (лютий-березень 2017 – ред.) будівництво все ж розпочнеться», - сказав тоді Артьомов.

Як повідомляв Житомир.info,  1 липня 2016 року житомирський виконком підтримав проект рішення про знесення аварійного будинку по вул. Князів Острозьких, і 1 серпня того ж року будинок розібрали.

Руїни на Князів Острозьких, фото кількарічної давності

Знесення розвалюхи влітку 2016-го

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі