Події

Голову житомирського ВПК «Айдар» судять за хуліганство на виконкомі

29 March 2017, 17:39

У суді розглядається справа про дрібне хуліганство Федосюка Олександра Анатолійовича, більш відомого житомирянам як керівник місцевого «Айдару» з позивним «Бех».

Матеріали, які надійшли від начальника Житомирського відділу поліції ГУНП в Житомирській області про притягнення до адміністративної відповідальності особи, яка «працює головою ВПК «Айдар», Богунський районний суд розглядав 20 березня.

«Відповідно до протоколу серії АА № 552055 від 27.01.2017 року ОСОБА_1 18.01.2017 року о 11 годині перебуваючи на засіданні виконавчого комітету ЖМР, за адресою м. Житомир, м-н Корольова, 3/14, порушив громадський порядок та вчинив конфлікт з гр. ОСОБА_2. Зі змісту протоколу вбачається, що правопорушення вчинене на території Корольовського району м.Житомира, проте справу направлено до Богунського районного суду м. Житомира. Відповідно до ч. 1 ст. 276 КУпАП справа про адміністративне правопорушення розглядається за місцем його вчинення. До винятків, передбачених ч.ч. 2,3 ст. 276 КУпАП дана категорія правопорушень не відноситься, а отже справа не підсудна Богунському районному суду м.Житомира», - зазначається в постанові Богунського райсуду.

Судове засідання по цій справі у Корольовському районному суді вже призначене на 5 квітня.

Олександра Федосюка хочуть притягнути до відповідальності по ст.173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Дрібне хуліганство). Санкції статті передбачають накладення штрафу від 3 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи на строк від 1 до 2 місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Федосюк на засіданні міськвиконкому 18.01.2017

Як повідомляв Житомир.info, 18 січня на засіданні Житомирського виконкому з криками та штовханиною обговорювали будівництво багатоповерхівки на Старому бульварі.Під час засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради керівник підрозділу громадської організації «Військово-патріотичний клуб «Айдар» у місті Житомирі Олександр Федосюк кілька разів вибивав із рук члена виконкому та громадської активістки Віри Гринишиної мобільний телефон, жінка написала заяву в поліцію.

Крім того, 23 лютого на сесії Житомирської облради «айдарівці» лайливо висловлювались на адресу деяких депутатів та закликали народних обранців «піти й послужити». 9 березня люди у військовій формі, серед яких були й представники місцевого «Айдару», майже годину блокували роботу сесії Житомирської міської ради. 11 березня у Житомир приїхали представники батальйону «Айдар», щоб розказати правду про місцевих активістів, які прикриваються іменем добробату.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі