Події

Житомирянин, який більше 20 років провів за ґратами, повернеться у в’язницю за вбивство знайомого

30 March 2017, 13:35

Поліцейські затримали раніше судимого житомирянина, який 23 березня вбив свого знайомого і залишив його помирати біля Зарічан.

Про це 30 березня написав відділ комунікації поліції в Житомирській області.

«29 березня поліцейські головного управління Національної поліції в Житомирській області затримали 48-річного житомирянина за обґрунтованою підозрою у вбивстві чоловіка, тіло якого знайшли на околиці Житомира з видимими тілесними ушкодженнями. Повідомлення про страшну знахідку надійшло до поліції в обідню пору 23 березня. Тіло чоловіка виявили у полі, за метрів 200 від крайнього будинку с. Зарічан під Житомиром», - описує подію поліція.

На місці події поліцейські зафіксували на тілі загиблого наявність відкритої черепно-мозкової травми голови. У рамках розпочатого кримінального провадження було призначено судово-медичну експертизу для встановлення причин смерті чоловіка.

«Як з’ясували працівники кримінальної поліції, загиблий був 43-річним жителем Житомира, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності. У ході відпрацювання останнього дня життя загиблого розшуківці встановили коло осіб, які можуть володіти важливими для розслідування відомостями», - йдеться у повідомленні.

Зі слів заступника начальника ГУНП в Житомирській області Валерія Бондаря, опитування знайомих чоловіка та перевірка зібраних на місці події речових доказів врешті допомогли встановити причетність до вбивства 48-річного жителя обласного центру.

«За попередньою інформацією, того дня він зустрічався із загиблим. Вони разом розпивали спиртне, коли між ними виникла раптова суперечка. З’ясування стосунків вирішили продовжити поза межами міста, де і розвивались подальші, як виявилось, фатальні події. Конфлікт продовжився силовим протистоянням, у ході якого загиблий і отримав травми, що виявились для нього смертельними», - інформує поліція.

29 березня підозрюваного, який раніше теж притягувався до кримінальної відповідальності і провів у місцях позбавлення волі понад 20 років, затримали. Йому оголошено про підозру у вчиненні кримінального діяння за статтею «Умисне вбивство». Чоловікові загрожує ув’язнення від 7 до 15 років.

Як повідомляв Житомир.info, в 2016 році в Бердичівській виправній колонії 28-річний чоловік вбив засудженого через борг. У 2017-му в Хорошівському районі під час застілля один з товаришів забив іншого до смерті, а в Житомирському районі чоловік задушив свою бабусю через самогон.
 
 
 
 
 
Фото ГУНП в Житомирській області
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі