Економіка

Скільки коштів збираються витратити в Житомирській області на ремонт і утримання доріг у 2017 році

2 April 2017, 10:47

На найближчій сесії Житомирської обласної ради депутати планують затвердити Програму розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов'язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг в Житомирській області на 2017 рік. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для її реалізації, становить понад 64,5 млн грн.

Про це йдеться у додатку до проекту рішення сесії, опублікованому на сайті Житомирської облради 31 березня 2017 року.

Загальна характеристика Програми

1.

Ініціатор розроблення Програми

Управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської облдержадміністрації

2.

Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про розроблення Програми

Резолюція голови обласної державної адміністрації від 27.02.17 № 1556/32/1-17 та голови обласної ради від 14.03.17 № 12/907-р до подання Служби автомобільних доріг в Житомирській області від 24.02.17 № 08-14/344, від 13.03.17 № 18-3/452

3.

Розробник Програми

Управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської облдержадміністрації

4.

Співрозробники Програми

Служба автомобільних доріг у Житомирській області

5.

Відповідальний виконавець Програми

Управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської облдержадміністрації

6.

Учасники Програми

Управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської облдержадміністрації, Служба автомобільних доріг у Житомирській області, управління Укртрансбезпеки в Житомирській області

7.

Термін реалізації Програми

2017 рік

8.

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми

Обласний

9.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми

64 578,89 тис.грн.

 

У тому числі бюджетних коштів

У межах фінансових можливостей

 

- з них коштів обласного бюджету

6 616,89 тис.грн.

10.

Основні джерела фінансування Програми

Державний, обласний, кредитні ресурси

«У зв'язку з недостатнім фінансуванням для проведення робіт з будівництва (реконструкції), капітального і поточного ремонтів автомобільних доріг, на сьогодні є незадовільним експлуатаційний стан більшості доріг місцевого значення і доріг комунальної власності, особливо в сільській місцевості. Практично половина з них уражена ямковістю, а окремі ділянки доріг є аварійно небезпечними. Такий стан автомобільних доріг загального користування гальмує соціально-економічний розвиток області, що негативно впливає на стан ряду галузей, створює соціальну напругу серед населення. Основною метою Програми є збереження існуючої мережі автомобільних доріг загального користування та доріг комунальної власності області, забезпечення задовільних умов руху автотранспорту й безпеки дорожнього руху, зниження дорожнього травматизму, у тому числі з важкими наслідками», – йдеться я у додатку до проекту рішення.

Для вирішення проблеми із забезпечення відповідного рівня безпеки дорожнього руху, поліпшення транспортно-експлуатаційного стану доріг також передбачається здійснити будівництво мосту у селі Рижани Хорошівського району, капітальний і поточний ремонт автомобільних доріг державного, місцевого і комунального значення.

Джерелами фінансування є: державний, обласний, кредитні ресурси та інші джерела, не заборонені чинним законодавством.

Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання Програми

тис. грн.

Обсяг ресурсів всього

64 578,89

у тому числі:

 

державний бюджет

300,0

кредитні ресурси

57 662,0

обласний бюджет

6 616,89

Про виконання програми Житомирська облдержадміністрації має прозвітувати до 25 березня 2018 року. Головним розпорядником коштів та відповідальним її виконавцем, згідно з проектом рішення, визначено управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму ОДА.

Нагадаємо, під час візиту до Житомирської області 30 березня прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що українські дороги знаходяться у вкрай поганому стані, та повідомив, що на ремонт автошляхів цьогоріч із держбюджету буде спрямовано 15 млрд грн.

Як повідомляв Житомир.info, згідно з розпорядженням Кабміну від 1 лютого 2017 року, було збільшено видатки на будівництво, реконструкцію та поточний ремонт автомобільних доріг, зокрема на ці потреби в Житомирській області було передбачено 85,1 млн грн бюджетних коштів.

У Житомирі виконання шляхоремонтних робіт у 2017 році відбуватиметься у чотири етапи. На брифінгу 21 лютого мер Сергій Сухомлин розповів про те, що на найближчій сесії Житомирської міськради депутати розглянуть питання виділення близько 40 млн грн на ремонт доріг в місті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі