Події

Судді Коростенського суду вручили повідомлення про підозру в сприянні привласненню нерухомості в Києві

7 April 2017, 18:12

Співробітники регіонального управління СБ України та слідчі прокуратури за погодженням із заступником Генпрокурора вручили повідомлення про підозру судді Коростенського міськрайонного суду Житомирської області.

Про це 7 квітня повідомила прес-група обласного управління СБУ.

«У 2015 році, розглядаючи цивільний позов, суддя безпідставно визнала право власності на офісно-житловий комплекс площею понад 1300 кв.м у Києві за підставною юридичною особою. Для надання подоби законності своєму рішенню служителька Феміди «порадила» адвокату позивача які саме документи сфабрикувати, щоб виграти справу», - інформує СБУ.

Судді оголошено про підозру за ч. 4 ст. 27 (види співучасників), ч. 3 ст. 358 (підроблення документів) та ч. 1 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) Кримінального кодексу України.

Прес-служба прокуратури області повідомляє, що злочин судді розкрито завдяки спільним діям прокуратури Житомирської області та спецпідрозділу «К» управління СБУ в Житомирській області.

«Слідчий відділ прокуратури Житомирської області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом постановлення суддею завідомо неправосудного рішення, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 375 КК України. У п’ятницю, 7 квітня 2017 року, слідчими прокуратури Житомирської області повідомлено про підозру та вручено підозру, складену заступником Генерального прокурора України, судді одного з місцевих судів Житомирської області про вчинення злочину проти правосуддя, а саме постановлення завідомо неправосудного рішення», - інформує прокуратура.

У повідомленні прокуратури зазначається, що такий злочин карається обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

Фото управління СБУ

Як повідомляв Житомир.info, в жовтні минулого року колегія Вищої кваліфікаційної комісії суддів застосувала дисциплінарне стягнення до судді Коростенського міськрайонного суду – Снігір Віту Михайлівну тимчасово (на чотири місяці) відсторонилі від здійснення правосуддя.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі