Влада

Влада погодила проведення в Житомирі Всесвітнього з'їзду молоді: чекають на гостей з Німеччини, Естонії та Африки

12 April 2017, 09:49

Виконком Житомирської міської ради ухвалив проведення у житомирському Гідропарку Всесвітнього з'їзду молоді за подолання негативних явищ у світі.

Відповідне рішення підтримали всі 15 присутніх членів виконкому під час засідання 12 квітня (загалом у виконкомі 25 осіб).

«Це великий міжнародний захід, ініційований благодійним фондом "Український фонд Благодійництва" та дитячою громадською організацією "Все робимо самі", що відбудеться у Житомирі з 28 по 30 квітня. До нас приїжджає молодь з різних країн світу», - сказала начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

Голова ГО "Все робимо самі" Богдан Купчинський зі свого боку зазначив, що до участі у з’їзді вже зареєструвалися 700 учасників.

«Ще з липня минулого року ми, БО "Український фонд Благодійництва", ГО "Все робимо самі" та БО "Разом за життя", вирішили провести всесвітній з'їзд молоді за подолання негативних явищ. Таким чином ми хочемо подивитися, чи зможемо ми з представниками з інших країн злагоджено працювати в цьому напрямку. Є 12 тем, які ми хочем обговорити. У з'їзді братимуть участь молоді люди з Німеччини, Чехії, Польщі, Естонії, країн Африки та з багатьох регіонів України. На жаль, приїде не стільки молоді, як ми планували, з різних причини – це і брак фінансування, немає можливості багато людей розмістити. на сьогодні є зареєстрованих 700 учасників. Також ми заоохочуємо молодь міста Житомира активно долучатися. 28 квітня о 18:00 відбудеться офіційне відкриття з’їзду за участю міністра молоді та спорту України Ігоря Жданов, а також послів інших держав», - уточнив Купчинський.

Також він додав, що у квітні минулого року місто Житомир стало найблагодійнішим містом України. Тоді вдалосчя зібрати понад 200 тис. грн. Цьогоріч організатори мають на меті встановити аналогічний всесвітній рекорд, зібравши кошти на допомогу трьом категоріям дітей: онкохворим, дітям із інвалідністю та з ВІЛ.

Як повідомляв Житомир.info, Почесний консул Республіки Камерун в Україні Жанік Талла 2 березня приїхав у Житомир, щоб обговорити умови участі представників 15 африканських держав у Всесвітньому з’їзді молоді задля подолання негативних явищ у світі, який відбудеться в квітні. Він пообіцяв привезти до Житомира на з’їзд молоді представників 15 африканських держав.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі