Влада

Почесний консул Камеруну пообіцяв привезти до Житомира на з’їзд молоді представників 15 африканських держав

2 March 2017, 13:59

Почесний консул Республіки Камерун в Україні Жанік Талла 2 березня приїхав у Житомир, щоб обговорити умови участі представників 15 африканських держав у Всесвітньому з’їзді молоді задля подолання негативних явищ у світі, який відбудеться в квітні.

Жанік Талла зустрівся із заступником міського голови Матвієм Хреновим та організаторами з’їзду.

«Як голова правління Українського фонду благодійництва я дуже вдячна почесному консулу Камеруну в Україні за те, що Ви відгукнулися на наші листи про підтримку нашого всесвітнього з’їзду молоді за подолання негативних явищ у світі. Для нас це велика честь приймати представника Вашої держави в Житомирі. Надіємось на подальшу співпрацю з вашою державою і маємо намір, що всесвітній з‘їзд молоді ви підтримаєте не тільки кількістю, як Ви обіцяли 15 країн африканських доєднати, але й фінансово», - сказала голова правління БО «Український фонд благодійництва» Леся Морозова.

Жанік Талла зазначив, що неодноразово був у Житомирі, вирішуючи проблеми засуджених, які відбувають тут покарання, і наголосив, що зацікавлений у культурному обміні України і країн Африки.

«Я хочу сказати, напевно, за визначенням благодійні фонди існують для того, щоб знаходити фінансування, знаходити організації, щоб допомагати. Ця практика звичайна, нормальна і ми завжди це вітаємо і допомагаємо. Те, що стосується безпосередньо країн африканських, я думаю, що Україна історично велика держава і дуже багато іноземних громадян вчилися тут. Я думаю, що багато буде бажаючих приїхати в місця, де вони були. Так що ми будемо сприяти», - сказав консул.

У подарунок від заступника міського голови Жанік Талла отримав сувеніри з символами Житомира і ляльку-мотанку.

Організатори нагадали, що у Всесвітньому з’їзді молоді візьмуть участь представники з різних держав: свою участь вже підтвердили представники Чехії, Польщі, Німеччини та Грузії. Упродовж трьох днів, з 28 по 30 квітня, гості братимуть участь у лекціях, майстер-класах і круглих столах, будуть відвідувати музеї і соціальні заклади Житомира. Крім того, організатори мають на меті перевершити «Рекорд Доброти», який увійшов до Книги рекордів України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі