Місто

Батьки житомирської трійні розповіли, як після загибелі єдиного сина-«кіборга» наважились на другу вагітність

13 April 2017, 16:48

Марія, Дар’я і Олександра – дівчатка народилися 12 квітня у день Космонавтики. Трійня з’явилися на світ на півтора місяці раніше, тому зараз малята перебувають у палаті інтенсивної терапії.

«Дітки народилися непогані по ваговій категорії – 1 кг 630, 1 кг 850 і 1 кг 890. На сьогоднішній день вони стабільні, ніякого лікування вони не отримують, ми підтримуємо їх і даємо можливість дозріти. Дітки непогані, вони дуже рухливі, особливо Даша. Вона вгамуватися не може взагалі ні на секунду. Дітки рухливі, дітки адекватно реагують і на огляд, і на лікування та поводяться так само, як поводяться всі діти цієї вагової категорії», - розповідає завідуюча відділенням постінтенсивного догляду та виходжування новонароджених Житомирського перинатального центру Майя Смоляр.

Одразу після народження про цих дівчаток заговорила уся Україна, мама і тато другий день приймають вітання.

Лілії 48 років, Андрію – 50. На другу вагітність вони наважилися після того, як у 2014 році втратили єдиного сина. Кіборг Дмитро Ільницький загинув у свій день народження. Десантнику виповнилося 24 роки. Про нього батьки згадують щомиті, навіть зараз, коли розповідають про новонароджених.

«Близнюки схожі на тата у нас. Всі відразу кричали. Дітки хороші, Слава Богу. Це Дімочка нам все домовився, все організував, щоб батьки не плакали стільки, скільки вони плачуть. У них є ангел-охоронець, це він їх оберігає», - говорить Лілія.

«Нам дуже важко було. Як одному залишатися, як без дітей жити? Тому ми і зважилися на цей крок», - розповідає Андрій.

Батько не приховує, коли дізнався, що дружина носить під серцем трьох дівчаток, таки сподівався, що народиться хлопчик

«Звичайно. Перед самими пологами, коли потрібно було готувати чепчики, сорочечки, пелюшки для пологового будинку, ми купували і блакитненьке, а раптом буде хлопчик? Але, як ми зараз говоримо: в квітні нам Бог дав і Діма допоміг - три квіточки у нас народилося», - посміхається щасливий тато.

Медики зізнаються, ця вагітність була складною, майже половину строку мама провела під наглядом лікарів, і малят їй вдалося доносити до 35-го тижня.

«Мама героя - також герой. Ми розуміли свою відповідальність велику і завдання нашого колективу стояло одне - повернути цій сім’ї бажання жити. Сажу з гордістю, що колективу вдалося це зробити», - розповідає головний лікар ОКУ «Житомирський обласний перинатальний центр» Юрій Вайсберг.

Зараз Ільницькі мешкають в однокімнатній квартирі, там навіть три ліжечка ніде поставити. Але місцева влада вже пообіцяла придбати для родини Героя трикімнатну квартиру.

«На сесії міської ради ми заклали в програму гроші на купівлю житла. Я думаю, це буде перша сім'я, якій міська рада за підтримки депутатського корпусу купить квартиру, і в цьому році квартиру передамо цій родині. Я думаю, що трикімнатна квартира буде хорошим подарунком і доповненням до тієї щасливої події, яка сталася вчора», - сказав міський голова Сергій Сухомлин.

Новонароджені з мамою ще кілька тижнів пробудуть під наглядом лікарів. Лілія та Андрій мріють, щоб дівчатка були здоровими і зізнаються, тільки тепер, вперше після загибелі сина вони відчули себе щасливими.

«Будуть у нас сили їх виростити і виховати. Ми виховали справжнього хлопця, ми виховаємо і справжніх дівчат-українок, патріоток», - говорять батьки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі