Влада

У Житомирській мерії обіцяють купити квартиру для матері загиблого десантника, яка народила трійню

13 April 2017, 12:45

Житомирська міська рада планує виділити кошти на купівлю нової трикімнатної квартири для сім'ї загиблого в АТО десантника Дмитра Ільницького.

Про це 13 квітня у коментарі Житомир.info розповів мер Житомира Сергій Сухомлин.

Матір загиблого героя АТО Лілія Ільницька вчора народила трьох дівчаток в Житомирському обласному перинатальному центрі напередодні, 12 квітня. За словами мера Житомира, сім’я Ільницьких стане першою родиною, котра отримає нове житло за кошти міського бюджету.

«У першу чергу, я хочу привітати цю мужню жінку і сім'ю, яка зважилася на дійсно такий вчинок: вони дали три нові життя, і це здорово. Втративши сина, якому було 24 роки, дійсно Героя України Дмитра, вони зважилися на такий вчинок і дали три нових життя. Ми зробимо усе, щоб забезпечити цю сім'ю тими житловими умовами, яких вони заслуговують. На сесії міської ради ми заклали в програму гроші на купівлю житла. Я думаю, це буде перша сім'я, якій міська рада за підтримки депутатського корпусу купить квартиру, і в цьому році квартиру передамо цій родині. Я думаю, що трикімнатна квартира буде хорошим подарунком і доповненням до тієї щасливої події, яка сталася вчора», - каже Сергій Сухомлин.

Мер каже, що знав про цікавий стан Лілії Ільницької, і обіцяє особисто привітати її із поповненням родини, щойно лікарі дозволять це зробити.

«Я знав, ми супроводжували дуже добре. У мене з головним лікарем цієї лікарні був постійний зв'язок. Вчора напередодні пологів ми зідзвонювалися. О 12-й була операція. Відразу після операції я знав, що все чудово, але вчора поки лікарі заборонили приїжджати. Як тільки можна буде, я обов'язково провідаю цю сім'ю і особисто привітаю», - каже Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 12 квітня у  Житомирі мама загиблого героя АТО народила трійню. Лілія Ільницька - мати загиблого в 2014 році «кіборга» 95-ї бригади Дмитра Ільницького, котрий помер у лікарні Красноармійська від поранень отриманих під час обстрілу «градами».

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2015 на фасаді гімназії загиблому десантнику відкрили пам’ятну дошку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі