Влада

Після Великодня в райони Житомирської області надійдуть кошти для відшкодування ліків, - ОДА

13 April 2017, 17:54

19 квітня райони Житомирської області мають відчитатися перед головою Житомирської облдержадміністрації Ігорем Гундичем про отримання державних коштів на відшкодування ліків трьом категоріям хворих.

Про це 13 квітня повідомила прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«До кінця дня 19 квітня кошти на виконання програми «Доступні ліки» у Житомирській області мають бути в районах. Таке доручення департаменту фінансів та управлінню охорони здоров’я ОДА дав 13 квітня голова облдержадміністрації Ігор Гундич за підсумками селекторної наради з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом», - інформує ОДА.

«До 18.00 19 квітня мені мають доповісти, що всі кошти, а це 16 мільйонів гривень, спрямовані на місця. Програма є, угоди з аптеками є, все повинно працювати. Для того, щоб люди повірили, маємо і вчасно розраховуватися з аптеками», – сказав Ігор Гундич.

За його словами, на 13 квітня до Урядової програми «Доступні ліки» долучилися 157 аптек області, їх перелік обіцяють систематично оновлювати.

«Як тільки зробимо перші перерахунки аптекам за видані ліки, впевнений, що бажаючих долучитися стане більше», – вважає губернатор.

В ОДА повідомляють, що в Житомирській області майже 790 тисяч хворих підпадають під дію програми «Доступні ліки».

Нагадаємо, в Україні з 1 квітня почала діяти програма «Доступні ліки», яка передбачає відшкодування ліків для хворих на діабет 2-го типу, бронхіальну астму та серцево-судинні захворювання.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році на реімбурсацію ліків для жителів Житомирської області держава виділила 16 млн 4 тис. 200 грн. Перелік аптек Житомира, які беруть участь у програмі «Доступні ліки», тут, аптек області – тут.

Фото - Житомирська ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі