Місто

Житомиряни Ільницькі продовжують приймати вітання з народженням трійні, цього разу – від військових та обласної влади

18 April 2017, 15:51

Батьки трійнят – сестричок «кіборга» продовжують приймати вітання: 18 квітня їх привітали військовослужбовці та представники обласної влади.

«Молодь і родина Житомирщини – програма, яка затверджена сесією облради, передбачає вітання породіль, які народили троє і більше дітей. Ми сьогодні прийшли привітати подарунками для новонароджених дівчаток і окремо ми принесли продуктові набори», - говорить начальник управління сім'ї, молоді та спорту Житомирської ОДА Світлана Гресь.

«Перш за все зайшли, привітали, вона була дуже рада і здивована. Ми сказали, що про неї ніколи не забудемо, будемо приїжджати, якщо їй потрібна буде допомога – ми не залишимось осторонь. Варто було уважити жінку, яка народила трьох дітей, народила країні трьох чудових дівчат, які виростуть і будуть жити в цій країні, за яку загинув їх покійний брат», - розповів військовослужбовець Юрій Рузанов.

Відтоді, як малята народилися, минув тиждень. За цей час родину відвідали місцеві депутати та віце-прем’єр-міністр Зубко із мером Житомира. До того ж, останній пообіцяв родині Ільницьких посприяти у виділенні коштів на трикімнатну квартиру. Наразі, родина сподівається на виконання обіцянок від чиновників. 

«Я сподіваюсь усе, що обіцяли, то нададуть. Приїздив Сухомлин і Зубко, подарували стільці «Сhico», вони дуже зручні. Ми б не змогли самі їх купити, бо вони дуже дорогі, близько 4 тисяч гривень. Якщо б їх не було, то якось би обходились без них, а так наші дівчатка будуть зростати у комфорті. Сподіваємося, що ми зробимо все, щоб дівчата жили у комфорті й надалі. Приїздила іще Любов Цимбалюк, сім’я Кропивницьких, Наталія Леонченко, Наталія Рибак, усі допомагають. Якби не підтримка небайдужих, то нам би було дуже тяжко», - розповідає Лілія Ільницька.

Нині головний лікар перинатального центру зазначає: дівчатка набирають вагу і їхній стан стабільний. Про виписку можна буде говорити, коли сестрички перейдуть вагову межу в два кілограми, а мама почуватиметься «на п’ятірку». 

«Коли мама скаже, що почуває себе на п’ять з плюсом і діти наберуть вагу до 2 кг, тоді можемо говорити про виписку. Мама має окріпнути, тут їй допомагає персонал лікарні. Тато дівчат сказав, що сестри «кіборга» слабкими бути не можуть», - каже головний лікар ОКУ «Житомирський обласний перинатальний центр» Юрій Вайсберг.

«Ми виховали сина Героя і виховаємо справжніх українок», - додає мама трійні.

Наостанок головний лікар закликав небайдужих до так званого марафону допомоги родині Ільницьких та їхній трійні.

«Марафон: тисяча підгузків, дитяче харчування. Все, що є для дітей, воно зайвим не буває, вони цього заслужили», - зазначив Юрій Вайсберг.

Нагадаємо, 12 квітня у Житомирі мама загиблого героя АТО, 48-річна Лілія Ільницька народила трійню. Родина Ільницьких у 2014 році втратила єдиного сина: «кіборг» 95-ї бригади Дмитро Ільницький помер у лікарні Красноармійська від поранень, отриманих під час обстрілу «градами»

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі