Влада

В житомирських лотерейних закладах перевірять кількість працівників

19 April 2017, 10:51

З початку 2017 року поліція Житомира склала 132 протоколи щодо роботи закладів, які здійснюють діяльність у сфері розповсюдження лотерей у місті, а також провела два обшуки.

Про це під час засідання виконкому Житомирської міської ради 19 квітня повідомив начальник кримінальної поліції - в. о. начальника Житомирського міськвідділу поліції Олександр Прокопчук.

«Порушення правил надання послуг у сфері розповсюдження лотерей існує проблематика в двох ракурсах: в рамках адміністративного кодексу, тобто, порушення правил надання послуг, що стосується режиму, і в рамках кримінального кодексу. У цьому ракурсі Житомирський міський відділ поліції спільно з патрульною поліцією міста Житомира в цьому році зафіксували і склали 132 протоколи про порушення часу роботи вказаних закладів, які направлені до комісії задля прийняття подальших рішень. Заклади оштрафували на близько 12 тисяч гривень. Що стосується порушень за кримінальним кодексом, то цього року проведені два обшуки, під час яких вилучено 36 системних блоків, які направлені на експертизу. Рішення поки що немає. Порівняно з минулим роком порушень за кримінальним напрямком трохи менше, бо минулого року був перехід із гральних автоматів на системні блоки. Але існує проблема, що кінцевого рішення за кримінальними правопорушенням немає, бо існує проблематика довготривалого дослідження за експертизами, які проводять у Хмельницькому», - сказав Прокопчук.

Зрештою, члени виконкому вирішили звернутися до органів охорони праці Житомира з проханням перевірити кількість осіб, які офіційно працюють у відповідних закладах. «За» проголосували всі 17 присутніх членів виконкому.

Як повідомляв Житомир.info, в січні 2017 року житомиряни поскаржилися владі на гучну музику та бійки біля ігрових закладів міста, міськвиконком встановив для всіх «лотерей» режим до 22 години.  23 січня в Малині п’яні чоловіки побилися з відвідувачем приміщення «державних лотерей», а в Романові люди протестували проти намірів відкрити новий гральний заклад навпроти місцевої гімназії.

 

Як боротися з лотерейними закладами, які заполонили Житомир, говорили в програмі «Тема дня» на Житомир.info 27 січня 2017 з депутатом Житомирської міської ради Валерієм Шевчуком та представником реабілітаційного центру Дмитром Шавкуном.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі