Події

Поліцейські затримали у Житомирі серійних розбійників, серед яких – дев’ятикласник із Бердичева

20 April 2017, 12:07

У місті Житомирі 17 квітня відразу після вчинення чергового нападу було затримано 4 осіб, причетних щонайменше до десятка розбоїв та грабежів. За оперативною інформацією до складу групи входило 6 осіб, а їх злочинна діяльність тривала упродовж двох місяців на території обласного центру, міст Бердичева та Козятина. Частина підозрюваних нині уже під вартою.

Про це на брифінгу повідомив начальник головного управління Нацполіції в Житомирській області Вячеслав Печененко, інформує прес-служба ГУНП.

«Практично, в усіх випадках нападники вибирали випадкову жертву на вулиці, орієнтуючись на пристойний одяг та наявність вартісних гаджетів, прикрас або барсеток-сумок. Багато потерпілих не можуть описати нападників, тому що більшість нападів була скоєна у темний час доби, вони одразу били ззаду по голові – людина втрачала свідомість на деякий час. Нападники діяли мінімум по два чоловіки – передова група, яка першими підходила до людини, інші вже підходили і грабували на місці потерпілого», – розповів начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко.

Так, 17 квітня близько 23:00 на перехресті вулиць Бориса Тена та Івана Мазепи, що в обласному центрі, підозрювані помітили 17-річного хлопця. Коли той проходив повз них, один із них окликнув його, а інший зірвав кепку. До спантеличеного юнака підбігло ще двоє нападників, які відразу почали його бити. Хлопець ледве стояв на ногах, тримаючись за металеву огорожу, а четвірка продовжувала наносити удари.

Коли юнак уже не міг чинити опір, один із нападників зірвав з його шиї ланцюжок із кулоном та усі разом кинулись геть.

Утім, уже за 20 хвилин розбійники були затримані оперативниками карного розшуку Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

За наявною інформацією, до складу злочинного угрупування входило до 6 осіб, які час від часу брали участь у вчиненні кримінальних діянь.

«Серед підозрюваних жителі Бердичева та Андрушівського району. Один з фігурантів – 30-річний чоловік – лише у січні 2017 року звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за умисне вбивство батька. Інший його спільник – 18-річний парубок уже судимий за крадіжки та шахрайства, а нині підсудний за вчинення розбою у складі групи з нанесенням тяжких тілесних ушкоджень. Серед затриманих також учень 9-го класу, 2001 року народження, бердичівлянин. Четвертий учасник групи – 30-річний житель райцентру», –повідомив заступник начальника обласної поліції – керівник кримінальної поліції ГУНП Валерій Бондарь.

За місцями їх фактичного проживання були проведені санкціоновані обшуки та вилучено речові докази, у тому числі награбовані речі. Водночас поліцейські встановлюють усіх потерпілих від дій цієї групи розбійників.

Певну частину чужих відібраних силоміць речей вони реалізовували у ломбарди м. Бердичева через підставних осіб.

Нині кримінальне провадження здійснюється за ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Затриманим, яких уже взято під варту, інкримінується вчинення нападів за попередньою змовою групою осіб.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 10 років із конфіскацією майна.

Фото з сайту ГУНП

Як повідомляв Житомир.info, 8 квітня житомирські патрульні затримали розбійників, які на Крошні у під’їзді забрали в чоловіка сумку з 3600 євро.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі