Події

На Богунії у Житомирі протягом кількох годин рятувальники продовжують гасити пожежу у приватному будинку

24 April 2017, 20:37

24 квітня о 14:22 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у приватному одноповерховому цегляному житловому будинку в м. Житомир. Вогнеборці, які прибули за викликом, встановили, що вогнем повністю охоплений дах і горіння відбувається вже всередині будівлі. Загальна площа пожежі становила близько 200 кв. м.

Про це повідомляє прес-служба управління ДСНС в Житомирській області.

«Житло було захаращене дуже великою кількістю вживаних будівельних матеріалів, металобрухтом та іншими легкозаймистими речами. У зв’язку зі значним пожежним навантаженням горючими конструкціями та матеріалами, а також загрозою перекидання вогню на розташовані неподалік два приватні житлові будинки, керівник гасіння пожежі прийняв рішення залучити додаткові сили та засоби. До того ж процес ліквідації загоряння значно ускладнювався відсутністю поблизу пожежного вододжерела. Бійцям ДСНС довелося їздити на забір води на відстань біля 1 км від місця події», – йдеться у повідомленні.

Спільними зусиллями шести відділень вогнеборців о 16:07 пожежу вдалося локалізувати. Ліквідація наразі триває. Рятувальники не допустили розповсюдження полум’я на розташовані неподалік житлові будинки і вони залишилися майже не ушкодженими – внаслідок дії високої температури на їх фронтонах оплавилося пластикове оздоблення. Загиблих і травмованих не виявлено.

Загалом до ліквідації надзвичайної події залучено 35 чоловік особового складу та 6 одиниць пожежної техніки на чолі з черговою зміною оперативно-координаційного центру Управління ДСНС в області.

Попередня причина пожежі – необережне поводження з вогнем. Наразі всі остаточні обставини події встановлюються фахівцями.

Разом з тим у прес-службі управління ДСНС у Житомирській області журналісту Житомир.info уточнили, що станом на 20:35 ще тривала ліквідація пожежі. UPD: ліквідували загоряння о 21:00.

Із власних джерел Житомир.info стало відомо, що пожежа сталася в одному з будинків у мікрорайоні Богунія.

Фото управління ДСНС в Житомирській області

Як повідомляв Житомир.info, у Ружині з пожежі винесли двох непритомних чоловіків, один з них помер у лікарні, отримавши опіки 70% тіла.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі