Місто

Виконком погодив проведення Дня Європи у Житомирі, на якому хочуть зекономити до 300 тис. грн

4 May 2017, 11:25

Виконком Житомирської міської ради погодив проведення заходів до Дня Європи у Житомирі.

За це рішення 4 травня проголосували всі 13 присутніх членів виконкому (всього у міськвиконкомі 25 членів).

«Відзначення днів Європи – це іміджевий проект для нас, для міста Житомира. Традиційно дні Європи святкуються в третю суботу травня. Цього року дні Європи у Житомирі відзначатимуть 19 і 20 травня. Очікуються іноземні делегації», - зазначила начальник управління культури Житомирської міської ради Ніна Рябенко.

У коментарі Житомир.info Ніна Рябенко пояснила, що на організацію та проведення заходів до Дня Європи виділено 950 тис. грн, однак наразі управління культури працює над тим, аби заощадити близько 300 тисяч.

«Сесія виділила 950 тисяч – це офіційно затверджено. Але депутатські комісії попросили, щоб напередодні святкування ми показали кошториси і ми пообіцяли, що постараємось зекономити. Ми зараз над цим працюємо: ведемо переговори з готельєрами, рестораторами, перевізниками, щоб де можливо мати партнерську підтримку і економити кошти, не витрачати всі 950 тисяч. Зараз ми намагаємось уполовинити цю суму. Частково нам це вже вдалося. Наприклад, сценічну конструкцію ми будемо ставити на майдані Корольова один день, а не два, тобто це оренда великої сцени. На другий день будемо на Михайлівській. Трошки по-іншому відбуватиметься захід: це пов'язано з тим, що урядова делегація, яка приїжджає відкривати дошку Леху Качинському, вона, може лише 20 травня, тому ми на 19-те перенесли святковий концерт, тобто один день. Тут уже економія коштів буде. Тисяч 300 плануємо зекономити. Але якщо до нас приїжджає опера і оркестр на 35 осіб, то має бути сцена відповідних конструкцій, звуко- і світлопідсилююче обладнання, бо треба гостей прийняти гідно. Тому ми розраховуємо на підтримку громади і підприємців», - уточнила начальник управління культури.

Із планом святкування Дня Європи у Житомирі можна ознайомитись тут 

Як повідомляв Житомир.info, 950 тис. грн на святкування цьогорічного Дня Європи виділили на позачерговій сесії міської ради 20 квітня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі