Влада

Обласна рада хоче дозволити приватній фірмі добувати бурштин в Житомирській області

10 May 2017, 18:03

Житомирська обласна рада хоче погодити надання спеціального дозволу на видобуток бурштину ТОВ «Екотехбуд».

Відповідний проект рішення сесії опублікований на сайті облради 10 травня.

«Керуючись ст. 9-1 Кодексу України про надра,  ст. ст. 43, 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розглянувши звернення Державної служби геології та надр України  щодо погодження надання спеціальних дозволів на користування надрами від  31.03.17 № 7426/13/12-17, враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів від                     , обласна рада вирішила погодити надання спеціального дозволу на користування надрами товариству з обмеженою відповідальністю «Екотехбуд» з метою видобування бурштину ділянки Більківська (площі №№ 1,2,3) загальною площею 429,32 га, що знаходиться в Коростенському районі Житомирської області. Про результати розгляду звернення проінформувати Державну службу геології та надр України», - йдеться у проекті рішення.

В Інтернеті є інформація про те, що ТОВ «Екологічні технології та будівництво» (скорочена назва «Екотехбуд») знаходиться в селі Білка Коростенського району, основний КВЕД – 08.99: Добування інших корисних копалин і розроблення кар'єрів, н. в. і. у. Керівник підприємства – киянин Хомин Ігор Ярославович. Крім нього у ТОВ є ще два засновники: Іванова Марина Євгенівна (м.Київ) та Капустюк Анатолій Анатолійович (м. Новоград-Волинський).

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської облради 6 квітня 2017 року депутати проголосували за направлення звернення до Державної служби геології та надр України щодо анулювання спеціальних дозволів на видобуток бурштину, а голова облради повідомив, що суд призупинив дію дозволів на розробку ділянок надр бурштину, які в 2016 році були видані Держгеонадрами ТОВ «Амбер Холдинг», ТОВ «Компанія «Надра Галичини» та ТОВ «Райт Солюшн». 20 квітня суд визнав протиправним та скасував спеціальний дозвіл на користування надрами, виданий Державною службою геології та надр України товариству з обмеженою відповідальністю «Райт Солюшн» з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки родовища бурштину на ділянці «Стрілка», розташованої між селами Сирниця та Селезівка, що в Овруцькому районі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі