Місто

У Житомирі студенти та працівники Бердичівського медколеджу пікетували біля облдержадміністрації

12 May 2017, 20:05

Близько ста студентів та працівників Бердичівського медколеджу приїхали пікетувати Житомирську облдержадміністрацію 12 травня. Люди вимагають від обласної влади вирішити питання із виплатою зарплат та стипендій, яку, за словами останніх, затримують вже другий місяць.

«Вже майже другий місяць, як дитина не отримує стипендію. Куди не зверталися, ніхто нічого конкретного не говорить. Я виховую дитину сама, не вистачає коштів, дитина живе на квартирі, потрібно на дорогу, на харчування, на проживання. Тому ми і тут, ми хочемо домогтися справедливості», - бідкається мати студентки Наталія Поліщук.

«Нам, типу «новий директор» повідміняла усі стипендії, не виплачує вчителям заробітної плати. У нас є діти-сироти, вона про них не подумала, у нас є вчителі, які самі виховують дітей, про них вона теж не подумала. Сама вона на робочому місці півтора місяці не з’являлась, ми її в очі не бачили. Ми вже не знаємо, що нам робити, грошей немає, а нам потрібно навчатись і за квартири платити. Вони мають повернути старого директора, або зробити так, щоб новий директор вийшла і пояснила, чому вона так зробила», - говорить студентка Бердичівського медичного коледжу Ольга Петрова.

«Вони просто незаконно прийшли у наш коледж, до того часу нам все вчасно виплачували», - додає студентка Анна.

Разом зі студентами бачимо і екс - директора медколеджу Володимира Клименюка.

«Клименюк цю акцію не організовував, я сюди прийшов, бо як завжди із колективом. Сьогодні ніхто не має права затримувати зарплату і стипендію», - каже екс-директор Бердичівського медичного коледжу Володимир Клименюк.

Врешті, замість очільників області, яких так чекали пікетувальники, виходить заступник голови облради Максим Вілівчук.

«Є певне блокування певними посадовими особами, які працюють в медичному коледжі у бухгалтерії. Отримати у Бердичівському управлінні державної казначейської служби України Житомирської області до 4.05.2017 року виписки, щодо оплати заробітної плати та інші наявні платіжні документи Бердичівського коледжу. Друге, надати у Бердичівське управління державної казначейської служби України Житомирської області до 4 травня вичерпний пакет документів для забезпечення виплати стипендій студентам Бердичівського медичного коледжу Житомирської обласної ради, за підписом Копетчук та бухгалтера Дергачової. Надати у Бердичівське відділення Ощадбанку реєстр працівників коледжу із зазначенням заробітної плати для забезпечення її виплати. Бухгалтерією медичного коледжу дане доручення не було виконане. А це ваш лист? Враховуючи вищевказане, з метою попередження протиправних дій та недопущення вчинення фінансового злочину з боку Копетчук, адміністрація КВНЗ Бердичівський медичний коледж Житомирської облради звертається до вас з проханням тимчасово призупинити фінансування навчального закладу до з’ясування всіх обставин. За підписом вашого директора, дівчата», - звертається до пікетувальників заступник голови Житомирської обласної ради Максим Вілівчук.

«Не вводьте людей в оману! Максим Олександрович бреше! Ви вночі відкрили, разом із депутатом Вітусевичем, сокирою мій кабінет, вкрали у мене два жорстких диски, відеокамеру, ви зробили рейдерський захват. Ми не можемо підписуватись на реєстрі, для того, щоб дати реєстр в Ощадбанк, стоїть мій електронний підпис, а мій електронний підпис вони не пропускають. Ніякого реєстру Копетчук видаватися не буде», - зазначає екс-директор Бердичівського медичного коледжу.

У облдержадміністрації кажуть: аби вирішити фінансову проблему медколеджу, вже збирали бюджетну комісію облради, спілкувалися із ініціативною групою медичного коледжу. Підчас зустрічі, каже заступник голови облдержадміністрації, вирішили повторно зібратися 13 травня, аби поставити крапку в фінансовому питанні коледжу.

«Колектив, який підтримує свого минулого керівника, насправді саботує роботу, тому що бухгалтерія працює. Немає технічної можливості, так як новий керівник. Сьогодні рішенням бюджетної комісії обласної ради, яка збиралась, щоб розблокувати роботу закладу, було введено посаду заступника, який має зробити додатковий електронний підпис для того, щоб повноцінно працювала бухгалтерія коледжу. Ініціативна група зустрічалась з обома головами як обладміністрації, так і облради, домовилися завтра о 9.30 в кабінеті голови облради провести засідання. Буде нове керівництво, бухгалтерія, керівник обласного казначейства, для того, щоб знайти вихід і розблокувати цю ситуацію», - запевнив заступник голови Житомирської облдержадміністрації Ярослав Лагута.

Мітинг тривав близько двох годин. Опісля, пікетувальники згуртовано посідали у замовні автобуси та поїхали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі