Влада

Заступник мера розповів, хто приїде в Житомир на День Європи і скільки за це заплатять

16 May 2017, 13:15

Про те, як відбуватиметься святкування Дня Європи-2017 у Житомирі, під час брифінгу розповів заступник міського голови Матвій Хренов.

Він зазначив, що 19-20 травня Житомир відвідають офіційні делегації Грузії, Болгарії, Республіки Польща та Словенії. Зокрема, у заходах візьмуть участь віце-маршалек Сейму Республіки Польща Ришард Терлецький, Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло, віце-мер міста Монтана Станіслав Станоєв, голова адміністрації мерії Кутаїсі Звіад Лавакхіа. Заходи також відвідає Надзвичайний і Повноважний Посол Словенії в Україні Наташа Прах.

«Якщо говорити про офіційні заходи, в рамках днів Європи буде відкриття центру розвитку місцевого самоврядування по вул. Михайлівській. Це відбудеться о 13 годині в суботу, на цей захід запрошений віце-прем’єр», - розповів Матвій Хренов.

Культурна складова святкування буде такою: 19 травня на майдані імені С.П. Корольова о 18:00 розпочнеться концерт за участі артистів Сілезької опери (Республіка Польща) у супроводі Симфонічного оркестру «Lords of the Sound» (м. Київ), Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені І. Кочерги, G-ART #всепоцимбалах: виконання світових рок-хітів на українських народних інструментах та багато іншого.

20 травня о 12.00 за адресою вул. Леха Качинського, 2 в Житомирі відбудеться урочисте відкриття пам’ятної дошки Леху Качинському. На захід також запрошена донька Президента Республіки Польща Леха Качинського – Марта Качинська.

20 травня на вулиці Михайлівській за участі гостей із міст-побратимів о 14.00 розпочнеться публічна дискусія на тему: «Європейські цінності. Досвід добросусідства». Модератором дискусії буде відомий журналіст Андрій Куликов.

Крім цього, на Михайлівській відбудеться культурно-мистецький фестиваль національних товариств міста Житомира, фестиваль європейської кухні, о 16:00 розпочнеться виступ вуличних музикантів: запрошені гості «ATOMIC SIMAO» (м. Київ). На Замковій горі з 17.00 проходитиме IV Житомирський джазо-фест «Jazzomir».

Щодо вартості святкувань Матвій Хренов відповів так:

«Монетизувати такі зустрічі одразу дуже важко. Але сьогодні Житомир є учасником великої кількості міжнародних проектів. Такі речі не виникають спонтанно, це велика міжнародна робота, яка проводиться міською радою. Так само інвестиційні проекти. Саме на таких зустрічах ці речі і починаються. Я одразу хочу зазначити, звідки взялася сума мільйон. Остаточні списки делегацій на сьогодні не складені - деякі делегації ще не визначилися по кількості приїжджаючих. Ми розраховували на те, що приїде близько 300 людей. На сьогодні офіційно підтверджено близько 50-ти. Ми одразу анонсували, що мільйон - це очікувана сума, ми не могли собі дозволити, що приїдуть люди, а у міста не буде коштів на те, щоб їх поселити або прохарчувати. Завдяки спонсорам нам у деяких готелях і ресторанах вдалося отримати великі знижки. Остаточний кошторис можна буде озвучити після проведення заходу. На сьогоднішній момент орієнтовна сума, яка буде витрачена - це 650-700 тисяч. Після проведення заходу ми обов’язково проінформуємо, скільки місто на це витратило», - сказав він.

Як повідомляв Житомир.info, День Європи у Житомирі пройде з фестивалями, дискусією та виступом вуличних музикантів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі