Події

Річка Хомора у Житомирській області знову забруднена – екологи збираються до Хмельниччини

23 May 2017, 16:05

 У Баранівському районі Житомирської області знову забруджена річка Хомора.

Про це на своїй сторінці у Facebook 23 травня написала громадська активістка Ірина Коцюба.

«Висновків не робимо. Знову пятна незрозумілого кольору на поверхні річки Хомора та Случ, знову в Баранівському районі. Для мене цей район умовно екологічно чистий був. Але вже другий рік сусідня область, точніше підприємства Хмельницької області отруюють життя мешканців Житомирської області. Ігор Гундич, поки Ви не зробите кардинальних дій щодо засмічення та бездіяльності Хмельницької екологічної інспекції ситуація не буде покращена. Здоров'я мешканців нашої області та збереження довкілля області в пріоритеті», - написала Ірина Коцюба.

У коментарі Житомир.info заступник начальника Держекоінспекції у Житомирській області Сергій Зибалов, розповів, що з річки Хомора знову були взяті проби води.

«Сьогодні зранку на місце забруднення виїжджали наші екологи. Знову з річки Хомора були взяті проби води. Наразі збирається група, яка поїде до сусідньої, Хмельницької області, для з’ясування всіх обставин, а також того, чому продовжуються скиди», - сказав Сергій Зибалов.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня заступник начальника Держекоінспекції у Житомирській області Сергій Зибалов розповів про те, що екологи отримали результати дослідження проб води в річці Хомора, після забруднення водойми яке сталося за тиждень.

Фото зі сторінки у Facebook Марії Рубінштейн

Фото житомирських екологів

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі