Суспільство

Біля храму в Новограді-Волинському відкрили меморіал пам’яті Небесній сотні та загиблим учасникам АТО

24 May 2017, 09:24

У День Героїв в місті Новоград-Волинський Житомирської області відкрили пам’ятний знак Небесній сотні та загиблим учасникам АТО.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій.

«23 травня 2017 року у м. Новоград-Волинський Житомирської області відбулась визначна подія - урочисте відкриття пам’ятного знаку Небесній сотні та загиблим учасникам АТО. Перед початком відкриття у храмі Святого Архістратига Божого Михаїла був відслужений молебень за Україну у співслужінні Преосвященійшого Матфея, єпископа Володимира-Волинського і Турійського, секретаря Житомирської єпархії прот. Павла Ядчишина, настоятеля храму прот. Генадія Пограничного та запрошеного духовенства. Після відкриття пам'ятної стели відбулося освячення та звершення заупокійної літії за спокій душ героїв Небесної сотні та загиблих учасників АТО», - повідомив єпископ.

Він також пише, що міського голову Новограда-Волинського Віктора Весельського нагородили орденом Святого Миколая Чудотворця - за заслуги відродження духовності в України та утвердження Помісної Української Православної Церкви.

Офіційний сайт Новоград-Волинської міської ради повідомляє, що того ж дня, 23 травня,  біля нового меморіалу відбувся урочистий мітинг до Дня Героїв.

«У цей День ми віддаємо шану усім героям України – від мудрих українських князів, волелюбних козаків до учасників Революції Гідності та антитерористичної операції на сході України», - цитує прес-служба мерії міського голову.

Віктор Весельський нагадав землякам, що з початку АТО загинуло 44 новоград-волинців. На меморіалі, який є вже шостим у місті, викарбувані їхні імена.

Міський голова розповів, що з 2014 по 2017 рік на будівлях шкіл й місцевого технікуму Новограда-Волинського встановлено 8 меморіальних дошок, на яких увічнено пам´ять про 16 загиблих військовослужбовців. На могилах 14 загиблих бійців, похованих на міських кладовищах, встановлено пам´ятники з довготривалого матеріалу – вони паспортизовані та занесені до списку новостворених пам´яток історії.

Як повідомляв Житомир.info, у День Героїв на фасаді Житомирського автомобільно-дорожнього коледжу відкрили меморіальну дошку загиблому учаснику АТО, сержанту 30-ї окремої механізованої бригади Івану Ломачуку, а двома днями раніше в Овручі відкрили відреставрований пам'ятний знак борцям за волю і незалежність України.

Фото зі сторінки у соцмережі єпископа Паїсія та Новоград-Волинської міськради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі