Події

Житомиряни, які потрапили у ДТП на Київській, 5 годин чекали приїзду патрульної поліції

7 June 2017, 12:57

6 червня близько 16 години сім’я житомирян потрапила в дорожньо-транспортну пригоду на перехресті вулиць Київська і Князів Острозьких (колишня Шелушкова).

Про це Житомир.info 7 червня розповіли самі учасники ДТП.

На перехресті не розминулися «Жигулі» і автомобіль Ford. На щастя, ні подружжя, ні їх 6-річна донька, що їхали в іномарці, не постраждали, однак найбільш учасників ДТП обурило те, що приїзду патрульних поліцейських довелося чекати більше 5 годин.

«Ми їхали в автомобілі  Ford KA по вулиці Київській в бік Польової – чоловік за кермом і ми з донькою. Це було близько 16 години. Ми зупинилися на світлофорі. Ліворуч стояла маршрутка, ми були справа. Загорілося зелене світло, маршрутка почала рух, за нею ми. І тут маршрутка різко гальмує, й на дорогу вилітають «Жигулі». Машина злегка зачепила нашу. Ми шоковані, кидаємось до дитини, обмацуємо її, тоді себе. Наче всі цілі. Далі виходимо з машини: відірваний бампер, подряпаний капот і пом’яті номери. ВАЗ їхав по колишній Шелушкова в бік Житнього ринку. Водій спочатку заперечував, що їхав на червоне світло, але пізніше свою провину визнав. Він пропонував нам розійтися «по-мирному» і давав 1000 гривень, але мій чоловік порахував, що цих грошей мало, щоб відремонтувати авто, і відмовився. Було вирішено чекати поліцейських. Ми набрали номер «102» о 16.16. У патрульній поліції сказали, що виклик прийнятий. Ми чекали цілу годину, але ніхто не приїхав. Набрали ще раз рівно о 17.16, знову нікого. Потім знову через годину.  Щоразу нам відповідали, що про нас пам’ятають, але в місті не вистачає патрульних екіпажів, і так як у нас ДТП без потерпілих, то мусимо очікувати. Потім ми з донькою поїхали маршруткою додому, а чоловік залишився чекати», - розповіла Житомир.info пасажирка Ford KA Ірина.

З її слів, поліцейські приїхали о 21.40, тобто, час очікування водіїв склав більше 5 годин! Чоловікам допомогли оформити європротокол. З відділу поліції на вул. Лесі Українки чоловік Ірини вийшов о 23.30.

«Вже з дому я зайшла на сайт національної поліції в Житомирській області і двічі телефонувала за номером чергового. Мені розповіли, що так довго треба чекати тому, що того дня на всі виклики їздив один поліцейський екіпаж. Не знаю, вірити цьому чи ні, але нашому терпінню край. Сьогодні, 7 червня, мій чоловік поїхав в страхову компанію за відшкодуванням збитків, а потім ми їдемо в прокуратуру скаржитися на бездіяльність поліції», - резюмувала Ірина.

У прес-службі управління патрульної поліції Житомир.info пояснили, що така довга затримка пояснюється, по-перше, нестачею особового складу, а по-друге, задіянням екіпажів в операції із затримання в Житомирі ймовірного злочинця.

«6 червня в Житомирі дійсно був зафіксований факт ДТП за адресою вулиця Київська, 76, виклик до патрульної поліції надійшов о 16.16. Однак в той час не було вільних патрульних екіпажів, оскільки вони були задіяні в операції з пошуку ймовірного злочинця. Перед тим патрульним надійшло орієнтування відносно вчинення кримінального діяння та опис ймовірного злочинця. Всі 8 екіпажів патрульної поліції, які здійснювали денне чергування, були задіяні в його пошуку. Пріоритет у викликах патрульна поліція надає кримінальним правопорушенням, а тому факт ДТП з механічними ушкодженнями без потерпілих розглядався в другу чергу. Щойно екіпаж звільнився, він виїхав за викликом на вул. Київську. Це було близько 21.30», - розповіли сайту в прес-службі.

За даними прес-служби, на даний час в управлінні патрульної поліції міста не вистачає працівників, що не може не позначатися на оперативності прибуття за викликами. Однак це питання вирішується на рівні Нацполіції, і вже незабаром в Житомирі стартуватиме набір до патрульної служби, - запевнили в прес-службі УПП.

Як повідомляв Житомир.info, днями в Житомирі нетверезі АТОвці напали на автомобіль, який стояв на світлофорі, й зірвали номери.

Фото читачки

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі