Влада

Заступник голови Житомирської облради за депутатські кошти планує реалізувати проект «Сучасний захисник України»

8 June 2017, 17:37

За ініціативи заступника голови обласної ради Максима Вілівчука в Житомирі стартує проект «Сучасний захисник України».

Про це пише прес-служба Житомирської облради.

«Проект складається з трьох етапів, і робота над першою його частиною триватиме три місяці, впродовж яких житомирські художники виконають 15 картин про захисників. Після завершення проекту, виставку робіт презентуватимуть у закладах області, а у подальшому картини зберігатимуться у Житомирському обласному краєзнавчому музеї», - йдеться у повідомленні.

Художники зображуватимуть на своїх картинах як захисників, так і події, пов’язані з антитерористичною операцією на сході країни. Цикл складатиметься із живописних і графічних творів.

«У нас вже є багато робіт наших попередників, які зображували події періоду козацтва, Другої світової війни. Тепер ми маємо віддати шану тим людям, які захищають наразі нашу державу на східних кордонах. Метою цього проекту є увіковічення справжніх захисників України, наших земляків, аби передати наступним поколінням силу й геройство тих людей, які не побоялись, які вистояли й мужньо боронять рідну землю. Нащадки повинні знати своїх Героїв», - зазначив Максим Вілівчук.

За словами голови Житомирської обласної організації Національної спілки художників України Василя Кондратюка, художники працюватимуть в 95-й аеромобільній, 26-й артилерійській і 30-й механізованій бригадах.

Заступник голови Житомирської облради Максима Вілівчук уточнив Житомир.info, що на проект «Сучасний захисник України» будуть виділені депутатські кошти.

«На перший етап проекту буде виділено 15 тис. грн депутатських коштів. Художники за свою роботу оплату не отримуватимуть, кошти витрачатимуться лише на фарби, масла та інші розхідні матеріали для написання картин», - сказав Максим Вілівчук.

Житомирський художник Василь Кондратюк у коментарі Житомир.info наголосив, що проект стартував 1 червня 2017 року.

«Проект вже стартував 1 червня і триватиме до 31 серпня. Наразі йдуть переговори з бригадами щодо написання, картин, портретів учасників АТО. У проекті беруть участь три художника: Кондратюк, Войтенко та Радецький», - сказав Василь Кондратюк

Як повідомляв Житомир.info, житомирський десантник Юрій Весельський одружився з журналісткою, з якою познайомився на проекті «Переможці».

Фото з сайту Житомирської облради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі