Політика

Більше половини депутатів Житомирської міської ради мають офіційних помічників. Список

16 June 2017, 11:55

24 з 42 депутатів Житомирської міської ради мають офіційних помічників-консультантів.

Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит Житомир.info.

Станом на 14 червня 2017 року 56 людей мають посвідчення помічників-консультантів депутатів Житомирської міської ради. 18 помічників почали допомагати депутатам відразу після початку каденції, з листопада-грудня 2015 року, 7 осіб стали помічниками-консультантами лише цього року.

Найбільше помічників (по чотири) – у лідера фракції ВО «Батьківщина» Любові Цимбалюк, депутата цієї ж фракції Івана Мартинчука, представника ВО «Свобода» Геннадія Махоріна та депутата від «Самопомочі» Антона Раковича.

Любові Цимбалюк допомагають: Юлія Мушицька, Роман Кравецький, Володимир Савченко – заступник директора КП «Зеленбуд» та колишній заступник мера Євгеній Демчик.

Помічниками Івана Мартинчука, який працює в Житомирському національному агроекологічному університеті, є Вадим Наумчук, Володимир Козлов, Дмитро Іванюк та голова профкому студентів ЖНАУ Олександр Лопатюк. 

У свободівця Геннадія Махоріна в помічниках керівник Житомирського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» Святослав Васильчук, голова Житомирського обласного осередку ВО «За помісну Україну» Олександр Батанов, Олександр Синиця та колишній член громадської ради при Житомирській ОДА Ігор Ржешніовецький.

У одного з наймолодших депутатів міської ради Антона Раковича (Об’єднання «Самопоміч») помічниками є Наталія Микитюк, Олександра Слободенюк, активіст «Самопомочі» Богдан Шишов та Олексій Проноза, який в 2015 році балотувався до міської ради як член партії «Громадський рух "Народний контроль"».

Двоє помічників-консультанти є й у секретаря міської ради Наталії Чиж (голова фракції Об’єднання «Самопоміч»): Тетяна Дворак – зав. відділом реклами КП «Інформаційно-видавничий центр Житомирської міської ради», яка минулого року отримувала також зарплату за роботу менеджером в політичній партії «Об’єднання «Самопоміч», та приватний нотаріус з Волинської області Маргарита Сіранчук, яка в 2015 році балотувалася до міської ради від «Самопомочі»

По одному помічнику-консультанту мають шість депутатів. Зокрема міської ради, з 4 грудня 2015 року помічником депутата від БПП Лариси Жигадло є її донька Тетяна Зятікова, яка працює начальник відділу інфраструктурних проектів управління розвитку департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради. З листопада 2016 року у депутат від ВО «Батьківщина» Тетяни Онопрієнко помічниця – представник ГО «Всеукраїнське об’єднання “Майдан”» Людмила Галанзовська. Помічником депутата від «Батьківщини» Василя Шевченка з лютого 2016 року є представник Житомирського обласного осередку Всеукраїнського об’єднання підприємців малого та середнього бізнесу «Фортеця» Ігор Мяснов, який був членом громадської ради при Житомирській ОДА та очолював громадську раду при ГУ ДФС в Житомирській області. 

Нагадаємо, ні депутати місцевої ради, ні їхні помічники не отримують зарплату за цю роботу.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 1 квітня минулого року з 64 депутатів Житомирської обласної ради помічники були у 34.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі