Влада

У Житомирі поліція отримує до 300 викликів за добу, патрульні не встигають на них реагувати, – Михайло Сорока

5 July 2017, 19:33

Під час сесії міської ради 5 липня начальник Житомирського відділу головного управління Національної поліції в Житомирській області Михайло Сорока прозвітував про роботу за 6 місяців 2017 року.

«Упродовж шести місяців по місту Житомиру зареєстровано 33 тис. 759 звернень. За цими зверненнями проведено перевірку і відповідно 29 тис. 504 звернення розглянуто згідно з Законом «Про звернення громадян», а 3 546 звернень внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Цифра вагома – 3546 звернень на 24 слідчих, які сьогодні є в наявності, вони мають повноцінно провести розслідування і прийняти об’єктивне, повне рішення», – зазначив Сорока.

Відповідаючи на запитання депутатів, начальник міськвідділу розповів про ситуацію з викраданням люків, ліфтового обладнання та кабелів, а також про розслідування справи стосовно побиття тренера Житомирської ДЮСШ «Авангард» Віталія Тищенка.

«На другий день після нашого спілкування в сесійній залі винуватцю цієї події було оголошено про підозру. Рішенням Богунського районного суду обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, але внаслідок апеляції апеляційним судом даний запобіжний захід скасовано. Кримінальне провадження було витребувано генеральною прокуратурою, буквально позавчора повернуте нам для завершення досудового розслідування і буде скеровано до суду. На даний час безпека 100% гарантована, загроз абсолютно ніяких нема», – відповів Михайло Сорока.

Він повідомив, що за добу до поліції надходить по 280-300 викликів, і через недостатню кількість кадрів правоохоронці часто з запізненням реагують на виклики.

«Проблематика на сьогодні у несвоєчасному реагуванні або нереагуванні виникає в тому, що мала кількість екіпажів, а якщо бути точним, то 5-6 є на місто. Тому що значну кількість залучили до обслуговування траси міжнародного значення Київ-Чоп. На той момент, доки не буде сформовано кадрове ядро дорожньої патрульної поліції. Набір зараз проходить, буквально місяців 3-4, коли вони приступлять до виконання своїх обов’язків, і я зітхну, коли в місті буде 18 екіпажів, які у нас передбачені за нормативами. Хоча цей норматив також не відповідає тій оперативній обстановці, яка у нас, – хоч би має бути 27», – сказав Сорока.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі