Влада

Уряд виділив Житомирській області 290 мільйонів гривень на розбудову інфраструктури, - Зубко

17 July 2017, 13:30

На черговому засіданні Кабміну було затверджено додатковий перелік інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що фінансуватимуться цього року за рахунок Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР). Загальна сума виділених коштів 2,6 млрд грн, з них Житомирській області буде виділено 135 млн. грн. Окрім того на розвиток об'єднаних територіальних громад Житомирщина отримає 155 млн грн. Загалом в область надійде 290 млн. грн.

Про це повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка.

«В Україні в рамках ДФРР буде реалізовано 767 проектів майже на 3,4 млрд грн. З них 531 об’єкт буде завершений і зданий в експлуатацію вже до кінця року. Ми маємо чітке бачення, скільки і які проекти будуть реалізовані цього року у місцевих громадах. Це конкретна перспективна інфраструктурна карта регіонів. Ми бачимо, що в регіонах за рахунок такого інструменту децентралізації як ДФРР, з’являться або будуть модернізовані 294 освітніх об’єкти, 148 заклади медицини та соціального захисту, будуть реалізовані 77 проектів щодо реконструкції дорожньо-транспортної інфраструктури», - заявив на засіданні КМУ віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи відповідний проект розпорядження.

Стосовно Житомирської області: значна частка виділених ДФРР коштів, а це 69 млн. 658 тис. грн., буде спрямована на реконструкцію, термомодернізацію та капітальний ремонт закладів освіти. Не залишилась поза увагою і медицина: буде виділено 4 млн.633тис грн. на реконструкцію приміщень під відділення анестезіології та інтенсивної терапії для післяопераційних хворих, відділення неврології з нейрореанімацією обласної клінічної лікарня імені О. Ф. Гербачевського, що по вул. Червоного Хреста, 3.

Окрім того Уряд спрямовує понад 9 млн грн на реконструкцію із застосуванням енергозберігаючих технологій на обласний медичний центр вертебрології і реабілітації по вул. Чуднівське шосе, 1 у місті Житомирі. Майже 780 тис грн виділено на реконструкцію амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Щорса у смт Довбиш Баранівського району. Бердичеву буде спрямовано 3 млн. 646 тис грн. на реконструкцію під центр первинної медико-санітарної допомоги частини будівлі гнійної хірургії та денного стаціонару терапії, що по вулиці Житомирській,44.

На реконструкцію вуличного освітлення отримають 284,5 тис. грн громади села Скоморохи та  337,2 тис. грн села Піски Житомирського району. Реконструкцію вуличного освітлення із застосуванням інноваційних енергозберігаючих технологій буде профінансовано на суму 1 млн 45 тис. грн в населених пунктах Високе, Забріддя, Осники, Городище, Щеніїв Високівської сільської ради Черняхівського району.

Окрім того, виділено 3 млн грн на реконструкцію мережі водопостачання в м. Малин та 1 млн 851 тис. грн на будівництво водогінної мережі в с. Краснопіль Чуднівського району. Майже 1 млн грн буде спрямовано на будівництво станції знезалізнення питної води та водогінні мережі по вул. Молочківській, Польовій, Береговій, Леніна (частково) у с. Стетківці Чуднівського району.        

Також виділено 2 млн 250 тис. грн для реконструкції з переплануванням під приміщення місцевої пожежної охорони приміщення котельні по вул. Миру 35г, (колишня вулиця Леніна) у с. Бондарівка Коростенського району.

У цьому році в Україні будуть реалізовані 84 спортивних проекти, це більше ніж 10% від всього обсягу фінансування ДФРР. Для Житомира вже передбачено 4,55 млн грн на реконструкцію західної трибуни центрального стадіону. Ще майже 14 млн грн буде використано для відновлення на міському стадіоні футбольного поля та благоустрій території.

«Міська рада запланувала нове будівництво у Житомирі на майдані Перемоги регіонального центру з надання адміністративних послуг. Центр відкриють в рамках реалізації проекту «Створення умов для якісного надання адміністративних послуг на базі центру з надання адміністративних послуг Житомирської міської ради та його облаштування». Для цього Уряд без вагань виділив 10 мільйонів гривень», - зазначив Геннадій Зубко.

За словами віце-прем’єр-міністра, це один із найважливіших об'єктів області, адже послугами Центру зможуть скористатися десятки тисяч людей.

Як повідомляв Житомир.info, 7 червня на засіданні Кабінету міністрів був затверджений перелік інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2017 році за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку: Житомирській області передбачалося 27 млн 128,733 тис.грн на фінансування трьох об’єктів. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі