Політика

Нардеп Борислав Розенблат подарував своїй сестрі частину будинку в Житомирському районі

3 August 2017, 10:57

Народний депутат від Житомира Борислав Розенблат подарував своїй рідній сестрі Олені частину будинку в Житомирському районі.

Депутат Новоград-Волинської райради від блоку Петра Порошенка Олена Розенблат 3 серпня опублікувала в Єдиному державному реєстрі декларацій повідомлення про суттєві зміни у майновому стані. 

Зазначається, що від Розенблата Борислава Соломоновича вона отримала подарунок у негрошовій формі вартістю 98 тис. 500 грн. Уточнюється, що з 26 липня 2017 року Олена Розенблат стала власницею частини житлового будинку в Житомирському районі, загальна площа якого – 225,4 кв.м.

В декларації народного депутата Борислава Розенблата за 2016 рік є інформація про аналогічний будинок: він знаходиться в селі Волиця Житомирського району, право власності на нього нардеп набув 16 січня 2014 року. Це спільна власність – 50% належить Бориславу Соломоновичу, 50% - Олені Соломонівні. Вартість майна за останньою оцінкою становила 304 тис. 477 грн, частка нардепа, відповідно, коштувала 152 тис. 238,5 грн.

Також 3 серпня Олена Розенблат повідомила про позичені в дружини нардепа Жанни Розенблат 2,5 млн грн.

Нагадаємо, 28 липня цього року сестра нардепа повідомила про позичені у його дружини 4,4 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 18 липня Солом'янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід народному депутату Бориславу Розенблату у вигляді застави в розмірі 7 млн грн, присудив носити електронний браслет та здати закордонні паспорти. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Кравченко повідомив, що з 19 липня народний депутат Борислав Розенблат носить електронний браслет.Раніше повідомлялося, нардепу загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна як для особи, що вчинила особливо тяжкий корупційний злочин. Кримінальне провадження проти нардепа відкрите за такими статтями: ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр), ч.4 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч.2 та ч.3 ст. 369-2 (Зловживання впливом), ч.3 ст.28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією). 

Нещодавно за народного депутата Борислава Розенблата, який є фігурантом гучної «бурштинової справи» НАБУ, сім'я внесла заставу в розмірі 7 млн грн. 25 липня детективи НАБУ проводили обшуки в громадських приймальнях нардепа в Житомирі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі