Влада

Суддя Житомирського апеляційного адміністративного суду – серед переможців конкурсу на посади суддів ВС

3 August 2017, 13:08

27 липня 2017 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України під час пленарного засідання затвердила рейтинг 320 кандидатів на посади суддів Верховного Суду. 120 осіб стали переможцями конкурсу, серед них – судді, адвокати, науковці та фахівці із сукупним стажем.

Про це повідомляє сайт ВККС.

«Конкурс розпочався 7 листопада 2016 року. Зареєструвалися для участі у конкурсі 1436 особи, 846 осіб подали документи на участь, з яких до конкурсу було допущено 653, з них 625 – до проходження кваліфікаційного оцінювання. Під час оцінювання учасники конкурсу склали професійні та психологічні тести, пройшли перевірки Національного антикорупційного бюро України та Національного агентства з питань запобігання корупції, Громадської ради доброчесності тощо. ВККС провела співбесіди у колегіях з 381 кандидатом», - йдеться у повідомленні.

Найвищий бал серед переможців отримав кандидат до господарського касаційного суду, відомий науковець, доктор юридичних наук Віталій Уркевич – 840,83 із максимально 1000 можливих. Найнижчий бал серед переможців – 667,25. Серед переможців 54 жінки та 66 чоловіків. Наймолодшому кандидату 33 роки, найстаршому – 62.

«За результатами конкурсного добору Вища кваліфікаційна комісія суддів надішле до Вищої ради правосуддя рекомендації про призначення 120 кандидатів суддями відповідних касаційних судів у складі Верховного Суду (адміністративного, господарського, кримінального та цивільного), по 30 суддів у кожному з перерахованих судів», - інформує ВККС.

В підсумковому рейтингу є результати суддів з Житомирської області: до 30 кращих потрапив лише один.

Так, в рейтингу кандидатів на зайняття 30 вакантних посад суддів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду друге місце займає суддя Житомирського апеляційного адміністративного суду Бучик Анна Юріївна (результат – 803 бали). Ще два судді цього ж суду не потрапили до 30-ки кращих: Моніч Богдан Сильвестрович з результатом 663,75 бали займає 32 місце, Мацький Євген Миколайович на 39 місці з результатом 637,25 бали.

В рейтингу кандидатів на зайняття вакантних посад суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суд суддя Олевського райсуду Винар Любомир Вікторович займає 69 місце.

Суддя Апеляційного суду Житомирської області Широкопояс Юрій Васильович з 684,75 балами на 43 місці в рейтингу кандидатів на зайняття вакантних посад суддів Касаційного кримінального суду Верховного Суду.

Як повідомляв Житомир.info, десять суддів з різних судів Житомирської області подали документи на участь у конкурсах на зайняття 120 вакантних посад суддів касаційних судів у складі Верховного Суду, до участі в конкурсі були допущені дев’ять.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі