Місто

Житомирянин подав до суду на виконком, який дозволив алкоголь на День міста

12 August 2017, 16:57

Житель Житомира Микола Череднік звернувся до Корольовського районного суду міста з позовом про визнання нечинним та скасування рішення виконкому міської ради щодо дозволу продажу слабоалкогольних напоїв на День міста.

Про це він написав 12 серпня на своїй сторінці у Facebook і виклав копію позовної заяви.

«Сьогодні звернувся до суду для скасування рішення виконкому міської ради. Вважаю рішення про дозвіл продажу алкоголю на День міста незаконним, буду доводити це у суді та домагатися скасування цього ганебного рішення», - написав Череднік.

На думку житомирянина, при прийнятті рішення було порушено регламент міської ради та Закон України «Про доступ до публічної інформації» (процедурні порушення) та ряд законів та постанов Кабміну щодо обігу та продажу алкогольних напоїв.

«Відповідно до ЗУ «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» виконавчий комітет Житомирської міської ради міг або ЗАБОРОНИТИ, або ОБМЕЖИТИ продаж алкоголю, але він не міг ДОЗВОЛИТИ це робити. Це має стати початком кінця приймання рішень виконкомом через «коліно» в обхід регламенту та законів, бо комусь дуже треба позитивне рішення», - вважає житомирянин.

Нагадаємо, 2 серпня 2017 року виконком не дозволив продавати слабоалкогольні напої під час Дня міста з 7 по 10 вересня. Представник від організатора фестивалю вуличної їжі Ірина Маренкова назвала рішення виконкому «радянщиною» і «совком». 4 серпня у міськраді скликали позачергове засідання виконкому, на якому дозволили продаж слабоалкогольних напоїв під час відзначення 1133-ї річниці від дня заснування міста.

Скрін позову зі сторінки Чередніка в соцмережі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі