Економіка

До закінчення прийому заяв на монетизацію субсидій залишилося два тижні: житомирян закликають поквапитися

14 August 2017, 12:59

Прийом заяв від отримувачів субсидій, які зекономили газ, триватиме до 31 серпня 2017 року.

Про це нагадують в управліннях соцзахисту населення обох районних рад Житомира.

За інформацію начальника управління праці та соціального захисту населення Богунської районної ради м. Житомира Михайла Якиміва, станом на 14 серпня управління прийняло заяви всього від 38% жителів Богунського району, які мають автономне опалення, зекономили газ і отримують право на грошове відшкодування субсидій з розрахунку 695 гривень за 100 кубометрів газу, але не більше цієї суми.

«Подали заяви близько 1800 осіб з 4700, які мають право на монетизацію. Це менше 40 відсотків, хоча робота ведеться вже півтора місяця. За день приходить близько 100 людей, хоча ми готові обслужити більше. Наші працівники телефонують людям зі своїх власних мобільних телефонів, 80% людей, які ще не звернулися за монетизацією, поінформовані, однак не поспішають приходити. Є люди, які відносяться до так званої маломобільної групи населення, як самостійно не можуть прийти, а документи потрібно подати особисто. Дехто каже, що зараз не в Житомирі, дехто вважає, що ще встигне. Однак хотів би попередити, що до закінчення прийому заяв на відшкодування залишилося менше трьох тижнів, з урахуванням святкових днів – два» , - каже Михайло Якимів.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Корольовської райради м. Житомира Віра Мисюк каже те саме: люди приходять, але неактивно.

«З 3200, які по нашому району мають право на монетизацію субсидій, вже звернулися близько 2 тисяч. Приходить близько 50 людей в день, минулого четверга було 75, в п’ятницю близько 40, в суботу 28. Сьогодні є люди. Інформувати не припиняємо: через стенди, теле- та радіопередачі, інтернет-публікації, телефонуємо особисто.  Чогось люди не поспішають: одним важко фізично, інші сподіваються, що ще є час. Я б закликала не нехтувати можливістю отримати свої ж кошти, бо в наш час і 700 гривень – це гроші», - каже начальник управління.

Нагадаємо, станом на 6 липня цього року заяви на монетизацію (грошове відшкодування) зекономлених субсидій подали трохи більше як 800 житомирян. У вересні на рахунки житомирян, які звернулися із заявами про відшкодування зекономленого газу, держава перерахує відповідну компенсацію.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2017 в Житомирі розпочався прийом заяв споживачів на відшкодування державою об’ємів газу й електроенергії, які вдалося зекономити в минулому опалювальному сезоні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі