Місто

На фасаді політехнічного ліцею у Житомирі встановили меморіальну дошку учаснику АТО Віталію Ступаку

1 September 2017, 15:19

У Житомирі, 1 вересня, на фасаді житомирського професійного Політехнічнічного ліцею відкрили меморіальну дошку учаснику АТО Віталію Ступаку.

Про це пише сайт Житомирської мерії.

Ступак Віталій Вікторович народився 27 січня 1995 року у місті Житомирі. Навчався до 4-го класу у 23 гімназії, потім перевівся до екологічного ліцею №24. В 2010 р. закінчивши школу на базі 9-ти класів вступив до Житомирського професійного політехнічного ліцею на професію «електрогазозварювальник, водій категорії С» (з 2010 – по 2013 рік).

«Віталій був дуже начитаний, любов до книжок привила йому бабуся Лідія Олексіївна. Його цікавило все, з ним можна було поговорити на будь-яку тему. Самим більшим його захопленням була військова справа. Так як у його роду було багато військових, але самим більшим прикладом був його дідусь – капітан, командир ескадрильї Микола Іванович. Вони могли годинами розмовляти про все що зв’язано з військовою справою: техніка, зброя, стратегія, війни і т.д. Тому він вирішив спробувати себе у ролі військового» – розповіла мати загиблого Ніна Миколаївна.

В квітні 2013 року Віталіка призвали до ЦЗМО Генерального штабу ЗСУ м. Київ. У грудні 2014 року Віталій підписав контракт з Житомирською частиною А3358 на посаду навідник зенітної установки, а з січня 2015 року він почав писати рапорти на подальше проходження служби в зоні АТО. «Пояснив він це тим: «Чому хтось має захищати мою сім’ю замість мене!?!», - додала мама загиблого.

У грудні 2015 року був відправлений на перекваліфікацію до Яворівського полігону, Львівська область, і там вже сповістили про відправку до зони АТО.

У лютому його і ще декілька його однослужбовців перевели до 53 ОМБр. Віталій завжди виділявся своєю мужністю, мудрістю і своїм дорослим мисленням, тому коли він їхав туди він був морально готовим. Перед поїздкою він дуже багато вивчав інформації про війну, завдяки цьому він не боявся і був там куди інші не наважувались іти. За це і отримав позивний «Моджахед». Отримав звання молодшого сержанта, посаду командира відділення і був старшим по табору.

Як повідомляв Житомир.info, прощання з Віталієм Ступаком відбулося 7 жовтня 2016 року на майдані Корольова у Житомирі. У 21-річного молодшого сержанта залишилися дружина і маленька дитина.

Фото з сайту Житомирської мерії

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі