Влада

Житомирського журналіста викликають у Львів на допит по справі Саакашвілі

12 September 2017, 18:10

Житомирському  журналісту Василю Хомюку, який, за його словами, 10 вересня допомагав організовувати Космічний напівмарафон у Житомирі, 12 вересня вручили повістку і викликають у Львів на допит по справі Саакашвілі.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні в колишньому Корольовському райвідділі поліції міста Житомира мені вручили повістку про те, що я маю з'явитися до старшого слідчого СУ ГУНП України у Львівській області такого собі #ЗахарчукаЯВ у якості свідка. Запрошують до славного міста Львова на вулицю Степана Бандери, 1, де й знаходиться слідче управління. Як мені пояснили житомирські слідчі, які хотіли вже сьогодні відвезти мене до Львова (благородність наше все))) мабуть добре прижали), 10 вересня було відкрите кримінальне провадження №12017140230000590 за ч. 2 ст 332 та ч. 2 ст 342 Кримінального кодексу України. Про що йде мова. Вона йде про прорив Державного кордону групою осіб близько 50 людей разом з Міхо))) Мало того: супротив поліції та Держприкордонслужби. Тож на скільки я зрозумів, шановні слідчі зі Львову вирішили, що я 10 вересня перебував у Львівській області. Але хочу їх розчарувати) 9 та 10 вересня я брав активну участь у реалізації Дня Житомира, а саме був волонтером на Космічний напівмарафон Житомир. Думаю всі мої друзі та знайомі це підтвердять»,  – написав Василь.

Фотокореспондент Житомир.info випадково «зловила» Василя у кадр, коли той допомагав переносити коробки з сувенірами 10 вересня.

У коментарі журналісту Житомир.info Василь Хомюк додав: намагався зателефонувати у слідче управління Львову, щоби взяти номер слідчого, який надіслав таке доручення, але там йому відмовили.

«Наскільки я розумію, то ця повістка разом з дорученням, які я виставив на Facebook, прийшла на Печененка безпосередньо. Він відповідно направ своїм підлеглим у слідчому управлінні. Вони зателефонували мені на особистий номер і викликали мене по іншому питанню, а коли я прийшов, вручили цю повістку. Я одразу звернувся до юристів Олексія Ясюнецького і до Сидора Кізіна, щоб вони мені пояснили, чи варто взагалі щось підписувати. Вони одразу запитали, чи я був у Львові. Я кажу, ні, не був. Я допомагав в організації Космічного напівмарафону у Житомирі. Я не зміг дізнатися поки якусь більш конкретну інформацію. Зараз хочу телефонувати у прес-службу ГУНП Львівської області, може там мені щось пояснять або дадуть номер слідчого»,  – розповів журналіст.

У прес-службі ГУНП Житомирської області нам порадили звертатися у ГУНП України в Львівській області.

Як повідомляв Житомир.info, під Житомиром на трасі Київ-Чоп поліція зупинила автоколону «ветеранів АТО», яка їде в Краковець.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі