Місто

Другий Космічний напівмарафон обійшовся бюджету Житомира у майже 600 тис. грн

18 September 2017, 19:30

Підсумки 2-го Космічного напівмарафону підбили у Житомирській міській раді 18 вересня. Заступник міського голови Матвій Хренов та начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук вручили подяки волонтерам та спонсорам і подякували за участь.

«У нас в Космічному напівмарафоні взяло участь тільки у якості бігунів близько 2 тисячі учасників. Кожен з вас долучився, залишив якусь свою часточку зусиль, душі. І ми дуже сподіваємося побачити вас наступного року на третьому Космічному напівмарафоні в якості бігунів, волонтерів, учасників, спонсорів. Ми будемо дуже раді вас бачити знову», - сказала Ірина Ковальчук.

Щоб роздати усі подяки, знадобилося більш ніж півгодини, оскільки в організації цьогорічного напівмарафону брало участь 148 волонтерів, в той час як минулого року їх було близько сотні.

Також, за словами Ірини Ковальчук, під час проведення Космічного напівмарафону учасникам роздали 100 кг фруктів, 700 порцій йогуртів, 1000 пачок морозива, 350 порцій пасти, 1,5 тис. цукерок.

«Грошовий призовий фонд забезпечила компанія «Євроголд». Це 64 тисячі гривень, які були роздані переможцям забігів на 21 км і 5 км. Були від спонсорів нереальні матеріальні допомоги. 2 тони води від «Volkswagen» і 2 тисячі пляшок води від «Моршинської». Дуже багато було надано спонсорами, і нам не довелося це купувати чи платити за ці послуги. Кожен учасник платив 150 грн за реєстрацію. Ми зібрали близько 90 тис. грн реєстраційних внесків», - розповіла Ірина Ковальчук.

Також вона повідомила, що на організацію забігу місто витратило близько 600 тис. грн.

«Ми потратили більш ніж півмільйона гривень. Ми думали, що вкладемося в цю цифру, але близько 600 тис. грн було витрачено на все. Це, можливо, непомітні речі, які забезпечували комфорт учасникам. Це і біотуалети, і транспорт, і футболки, і медалі, і номери зі спеціального паперу, і фотолокації, і забезпечення звуку на усіх локаціях, оренда різних конструкцій. Ми дійсно потратили досить великі кошти, але цей захід один раз на рік і, я думаю, і житомиряни, і гості міста заслужили такої якості. Більшість людей, які брали участь в забігах, особливо дорослих, це були гості міста - учасники з 13 регіонів України, і вони роз’їхалися по домівках, пишучи нам в коментарях слова подяки за те, що вони відкрили для себе Житомир, і це для нас також важливо, тому що, дякуючи напівмарафону, ми піднімаємо і туристичний потенціал нашого міста, його впізнаваність серед представників інших міст», - розповіла Ірина Ковальчук.

На запитання, чи отримають премії співробітники управління сім’ї молоді та спорту, які забезпечили успішне проведення напівмарафону, Ірина Ковальчук відповіла так:

«Ми попросили у мера, якщо нам дадуть, це буде за щастя, тому що люди працювали 2 місяці без вихідних. Ми готували пакети, розписували списки, волонтерів, тому що поза тією організаторською роботою є ще поточна робота самого управління, яку теж не можна запускати і залишати. Тому це були перші вихідні, на які ми пішли всім управлінням», - зазначила вона.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 10 вересня пройшов другий Космічний напівмарафон, присвячений Дню міста. Він тривав більше 4 годин та пройшов під гаслом «Всього вдвічі більше»: учасників, призів та нагород. На заході вітали першого космонавта незалежної України – Леоніда Каденюка. У перегонах взяли участь близько тисячі людей. Одним з учасників забігу на 5 км був народний депутат від Житомира Борислав Розенблат, віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко, мер міста Сергій Сухомлин з дружиною, а також найстарший учасник Космомарафону, 73-річний Михайло Дверник. Подолавши 21-кілометровий забіг, учасник житомирського Космічного напівмарафону Павло Коваль освідчився своїй коханій та запропонував їй одружитися.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі