Місто

Адвокати обвинувачених і потерпілого вимагатимуть, щоб справи щодо побиття тренера житомирської ДЮСШ об’єднали в одну

4 October 2017, 14:21

Перенести судове засідання, щоб надати час захиснику для ознайомлення зі справою, з таким клопотанням до суду звернувся тренер Віталій Тищенко, якого у травні на очах у вихованців побили двоє відвідувачів басейну Олег та Володимир Грибани. Нині їх судять окремо.

І доки суддя розглядає клопотання, обвинувачений Володимир Грибан, знімає присутніх на телефон, чим викликає невдоволення тих, хто прийшов підтримати тренера.

Адвокат обвинуваченого упевнена, справу затягують, тож заперечує проти перенесення засідання і прагне, аби справи проти батька і сина Грибанів об’єднали в одну.

«Якщо декілька осіб підозрюються у вчиненні одного кримінального правопорушення, або щодо однієї особи декілька правопорушень, то справи повинні бути об'єднані. Я прошу на даний момент вирішити питання об'єднання», - зазначила адвокат обвинуваченого Марина Шолодько.

Втім суддя таки задовольнила клопотання і відклала підготовче судове засідання на 23 жовтня.

Батьки вихованців тренера говорять, вони і надалі ходитимуть у суди, щоб добитися справедливого рішення, адже після вчинення злочину Грибани не усвідомили провину, а продовжували залякувати свідків.

«Були погрози зразу в ті дні, коли починалося це все. В кінці травня. Погрожували, не мені особисто, але людям, які ходять в басейн. Просто хочеться справедливості, тому що дитина, яка прийшла зранку і кричить «Мама, там побили тренера, він падав, а його дяді били». Дитині 10 років і вона в такому шоці. Людина, яка має в собі сили травмувати іншу людину на очах у дітей, повинна відповідати за це по закону, щоб діти бачили, що цей закон є, що він працює і що в країні є якась правда і справедливість», - розповідає мама вихованця ДЮСШ «Авангард» Людмила Нестерчук.

«Ми понадіялись на нашу правоохоронну систему, що вони розберуться, вирішать. Віри нема. Зараз ми найняли адвокатів тому що ні судова система, ні охорона не працює. А ми зараз переживаємо, нас ось Вова Грибан знімав. Хто знає, кому він покаже це відео, і що він скаже. Може: підіть, полякайте, побийте, чи ще щось. Ми навіть не знаємо, в що це нам може вилитися. Надіємося, що у них здоровий глузд і вони розуміють, що відповідь буде адекватна», - говорить мама вихованця Людмила Журба.

Обвинувачений Грибан свої дії пояснив так:

«А мене знімала на минулому засіданні на телефон група цих людей, тому і я сьогодні знімав, так як і вони. Що, мене знімають, а я не маю права?», - сказав він.

«Ви були на минулому засіданні, ви бачили, що ніхто його не знімав. А такі виходки - це просто його неадекватна поведінка», - відреагувала на це дружина потерпілого Вікторія Зелінська-Тищенко.

Сторона потерпілого вважає справедливим відкладення судового розгляду і сподівається, що справу об’єднають в одну.

«Справді наш адвокат був у від'їзді, він не зміг ознайомити зі справою і підготуватися до засідання, тому що якось дуже швидко все. Ми не поспішаємо, тому що ми хочемо щоб все було по закону, все по справедливості вирішено. Для нас було незрозуміло, чому ці справи роз’єднані були з самого початку. Дуже правильно сказав адвокат, що їх потрібно об'єднати. Це зовсім інша стаття наскільки я знаю, і це зовсім інше покарання», - сказала дружина потерпілого.

Найближчий суд стосовно побиття тренера відбудеться у Корольовському районному суді 5 жовтня о 12:30.

Як повідомляв Житомир.info, 25 травня на сесію Житомирської міської ради прийшли батьки та діти-спортсмени, щоб повідомити про побиття тренера Олегом Грибаном та його сином Володимиром. Молодший Грибан пояснював, що він сам батько маленької дитини і ніколи ніяких конфліктів у басейні не було. 29 травня 37-річному Володимиру Грибану було оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. У ході досудового розслідування також кваліфіковано ознаки правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 296 (Хуліганство) ККУ. 29 липня слідчі Житомирського відділу поліції завершили досудове розслідування та направили справу по молодшому Грибану до суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі