Місто

У дитсадках Житомира мерзнуть діти, а в теплокомуненерго чекають листів від навчальних закладів

9 October 2017, 10:17

Зранку, 9 жовтня, до редакції Житомир.info надійшло декілька електронних звернень та дзвінків стосовно того, що в дошкільних навчальних закладах мерзнуть діти.

«Привела дитину в садочок №30, температура в групі 13 градусів. На минулому тижні температура була 15-16, батьки власними коштами купили обігрівач, але все одно вище 16 градусів температура в групі не піднімалася. Заступник міського голови стверджує, що жодний дитсадок не подав заявку на те, щоб раніше включили опалення. Пішла до завідуючої, та знизує плечима, не знає, кому куди подавати заявку... Каже, в теплокомуненерго вже давно подали заявку, що садок готовий до опалювального сезону... а кому ще подавати, не в курсі», - пише житомирянка Світлана.

Фото Світлани з групи у дитсадку

Директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин у коментарі Житомир.info розповів, що сьогодні, 9 жовтня, будуть обдзвонюватися навчальні заклади міста та опитані керівники стосовно температури в приміщеннях.

«Сьогодні я дав доручення обдзвонити навчальні заклади і дізнатися, яка там температура. Якщо вона не відповідає нормам, то звертатимемося до керівників навчальних установ написати заяви. Раніше як було: один колективний лист подавало управління, а зараз, так як кожен сам за себе, листи мають бути окремо зареєстровані в канцелярії. Наприклад, що просимо вас, у зв’язку з низькою температурою, у такому-то навчальному закладі підключити опалення… Лист принести до теплокомуненерго та зареєструвати. Сьогодні ми також будемо проводити нараду по опаленню, де буде підніматися питання про те, щоб вже завтра-післязавтра підключатися до опалення, якщо санітарні норми не відповідатимуть всім стандартам. Сьогодні ми підключаємо 100% перинатальний центр та ЦМЛ №2», - каже Дмитро Рогожин.

Як повідомляв Житомир.info, 4 жовтня на черговому засіданні виконавчого комітету одноголосно було підтримано рішення про початок опалювального сезону в Житомирі з 12 жовтня, а не з 15, як планувалося. Раніше повідомлялося, що заклади освіти та охорони здоров’я можуть бути підключені до опалення раніше – за необхідністю по їх заявці на КП «Житомиртеплокомуненерго».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі