Влада

У Житомирській області старосту ОТГ і чотирьох депутатів оштрафували

10 October 2017, 12:26

За порушення вимог антикорупційного законодавства чотирьох сільських депутатів та старосту об’єднаної територіальної громади в Житомирській області оштрафували на 850 грн кожного.

Про це 10 жовтня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Новоград-Волинською місцевою прокуратурою за результатами опрацювання Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, встановлено порушення ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» щодо фінансового контролю. Зокрема, чотирма депутатами однієї із сільських рад Баранівського району та старостою ОТГ несвоєчасно подано за 2016 рік, декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», - повідомила прокуратура.

Відомості про правопорушення місцева прокуратура направила до управління захисту економіки в області ДЗЕ Нацполіції України, де склали 5 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 172-6 КУпАП, та скерували справу для розгляду до Баранівського районного суду.

«На сьогодні суд розглянув протоколи та виніс постанови про визнання депутатів та старости винними у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, за щодо кожного з них застосовано штрафи у розмірі 850 грн», - інформує прес-служба відомства.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2017 року до адмінвідповідальності за несвоєчасне подання щорічної декларації притягнули суддю Корольовського районного суду м. Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі