Місто

У Житомирському державному університеті ім. І. Франка обирають ректора з п’яти кандидатів

12 October 2017, 10:43

12 жовтня розпочалися вибори ректора Житомирського державного університету ім. І. Франка. Виборча дільниця відкрилась рівно о 9:00.

Загалом у голосуванні мають взяти участь 619 виборців. Це члени педагогічного колективу, делегати від студентів (які були обрані на таємному голосуванні самими студентами кожного з факультетів) та представники господарської частини.

На посаду ректора ЖДУ ім. І.Франка претендує 5 кандидатів: Олександр Музика, Галина Киричук, Іван Ярмошик, Віктор Мойсієнко, Андрій Шевчук. У чотирьох кандидатів на дільниці знаходиться по 2 спостерігачі та у 5-го – один.

Переможе у виборах кандидат, який набере 50% + 1 голос. Тобто, для перемоги в першому турі необхідно набрати 310 голосів. У випадку, якщо жоден з кандидатів не набере необхідної кількості голосів то буде оголошено другий тур. Він пройде через 7 днів після оголошення виборів. В університеті кажуть, що лічильна комісія припускає, що зможе підрахувати голоси до 18:00.

Подробиці дивіться у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, 23 червня під час конференції трудового колективу Житомирському державному університеті імені Івана Франка Петро Саух повідомив про те, що йде з посади ректора вишу, яку обіймав з 2002 року. 12 липня Міністерство освіти і науки оголосило конкурс на заміщення посади ректора Житомирського державного університету імені Івана Франка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі