Влада

У двох медичних закладах Новограда-Волинського запрацював проект «електронна картка пацієнта»

12 October 2017, 12:29

У Новограді-Волинському запрацював проект Smart City на базі Новоград-Волинського міськрай ТМО та КЗ «ЦПМСД міста».

Про це інформує прес-центр управління охорони здоров’я Житомирської ОДА.

Реєстр створюється з метою підвищення ефективності медичної допомоги, забезпечення своєчасності її надання, модернізації первинної та вторинної медичної допомоги. Дана система забезпечить взаємодію між пацієнтом, медичними працівниками та медичними установами за допомогою інформаційно–комунікаційних технологій.

«Для лікарів амбулаторна картка пацієнта – це документ вкрай важливий. Тут зберігатиметься вся інформація про пацієнта - реєстраційні дані, антропометричні виміри, результати медичних оглядів, лабораторні обстеження, дані УЗД, рентгенологічні дані і так далі. Позитив полягає у тому, що лікар зможе контролювати відвідування та раціонально розподіляти своє навантаження. Введення інформації в карту пацієнта, її збереження в структурованому вигляді забезпечить широкі можливості для аналізу даних і полегшить обмін інформацією з іншими медичними закладами. Зручна система пошуку даних дозволяє без особливих зусиль знайти необхідну інформацію у великих об'ємах медичної документації», - йдеться у повідомленні.

За словами медпрацівників, дана система дає можливість легко формувати, редагувати і роздруковувати усілякі виписки, довідки, епікризи, а також зберігати копії цих документів у медичній карті пацієнта. Будь-які з цих документів можна експортувати і надавати пацієнтам у електронному вигляді на різних носіях: мобільних телефонах, планшетах, комп'ютерах та на папері.

«Оскільки медична інформація є суворо конфіденційною, доступ до медичної карти і окремих її розділів - чітко регламентований. Крім того, в системі ведеться протокол редагування, видалення і друку будь-яких медичних даних», - зазначається в інформації.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 вересня 2016 року в жителі Новограда-Волинського можуть записатися на прийом до лікаря онлайн.

Фото прес-центру УОЗ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі