Політика

Адвокати житомирського блогера, якого звинувачують у держзраді, просять суддей посадити його під домашній арешт

2 November 2017, 16:21

2 листопада о 14.30 у Корольовському райсуді міста Житомира розпочалося засідання по справі блогера Василя Муравицького, якому інкримінують державну зраду і співпрацю з Російською Федерацією.

Про це повідомляє  журналіст Житомир.info з приміщення суду.

«Тут є група підтримки блогера та активісти, які засуджують його дії. Сторона захисту знову наполягає на тому, щоби пересадити Муравицького з «акваріуму» на лаву біля адвокатів. Також адвокати вимагають зміни запобіжного захисту – з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Мотивують прохання тим, що на Василя Муравицького вдома чекає маленька дитина і дружина, яким потрібна його підтримка та допомога. Відповідне клопотання адвокати дали суддям. Судді пішли радитися. Крім того, захист наполягає на поверненні обвинувального акту прокурору на доопрацювання, стверджуючи, що він був виданий з порушеннями: мовляв, його вручав слідчий, а має вручати прокурор особисто», – повідомляє журналіст.

Подробиці судового засідання дивіться в сюжеті

Нагадаємо, під час засідання суду 24 жовтня адвокати Муравицього заявили про моральні тортури.

Як повідомляв Житомир.info, 1 серпня 2017 року в Житомирі СБУ проводила слідчі дії стосовно блогера. 28 серпня рішення Житомирського апеляційного суду викликало обурення у прихильників Муравицького. Як стало відомо, мова йде про Василя Муравицького  – колишнього місцевого журналіста 1984 р.н., який зараз активно публікує антиукраїнські матеріали та коментує події в Україні для проросійських ЗМІ.  У 2011 році Василь Муравицький, на той час – журналіст інтернет-видання «Журнал Житомира», отримав нагороду від міської влади за І місце в конкурсі «Журналіст року» (номінація «Кращий журналіст друкованих та електронних ЗМІ»). Правоохоронці встановили, що житомирський журналіст з 2014 року на замовлення керівництва пропагандистських державних російських інформагентств створював тенденційні публікації, тематику та бажаний зміст матеріалів він отримував поштою або на месенджер. Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі. 13 жовтня речниця СБУ Олена Гітлянська оприлюднила подробиці справи житомирянина Василя Муравицького, якому інкримінують державну зраду.

Фото зі сторінки Валерія Арушаняна

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі