Влада

Депутат Житомирської міської ради Ярмоленко обурена конкурсом в Мінрегіоні, міністерство їй відповідає в соцмережі

7 November 2017, 11:39

Депутат Житомирської міської ради від Радикальної партії Олега Ляшка Ірина Ярмоленко 2 листопада опублікувала на своїй сторінці у фейсбук відкритий лист до віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка з приводу проведення конкурсів у Мінрегіоні.

«Як усім відомо з преси, я наважилася подати документи в директорати Міністерства регіонального розвитку. Як усім відомо, я вірю в зміни в нашій країні, і сподіваюся на прозорість у прийнятті рішень. Хоча тепер як практика з призначенням-звільненням на посади держслужби , що в місті , що в області, а за спостереженням вже і в Києві, має багато спільного - обирають на посади завчасно визначених осіб! Конкурси оголошуються під конкретних ПІБ, а не якості! І якщо у нас тут в Житомирі імітують конкурс, то в Києві вирішили не робити і цього! Саме тому на разі я публікую відкрите звернення до Віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка. В ньому практичний досвід подання документів і їхній «кругообіг» в Міністерстві. Вважаю, що такі випадки демотивують потенційних агентів змін до участі в конкурсах, а також підштовхують до думок виїзду з країни, і т д! Сподіваюся Геннадій Зубко як прогресивний чиновник нової генерації може внести корективу в роботу тих, хто звик чинити по-старому!», - написала Ярмоленко.

6 листопада на фейсбук-сторінці Мінрегіону з’явилася відповідь на відкритий лист Ірини Ярмоленко.

«Готуючи у Мінрегіоні конкурс на перші 70 посад у п’яти директоратах, ми одразу очікували наступного етапу – спілкування з кандидатами, які не зможуть подолати усіх випробувань, або подати документи, згідно встановлених вимог. Адже конкурс викликав колосальний суспільний інтерес. Було подано майже 2,7 тисячі заяв, з яких — 1,8 тисяч відповідали всім вимогам. До конкурсу допустили 648 кандидатів. Тож ми очікували, що деякі учасники можуть не погодитися із отриманими результатами. Тож із самого початку забезпечили максимальну прозорість конкурсних вимог і процедур... Згідно ст. 26 Закону України «Про державну службу», служба управління персоналом перевіряє документи, подані кандидатами, на відповідність вимогам закону. Ті, що не відповідали чинному законодавству, відхилили. На цьому етапі з’явилися перші невдоволені претенденти і перші публічні звинувачення на адресу Мінрегіону. Одна із кандидаток – Ірина Ярмоленко у відкритому листі на ім’я Віце-прем’єр-міністра- Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка звинуватила комісію в упередженості до її персони», - так починається відповідь міністерства.

Декларації Ірини Ярмоленко на посади в Мінрегіоні

Ярмоленко відреагувала на допис зауваживши, що така відповідь її не задовольняє.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі