Місто

Житомирські АТОшники та їхні сім’ї долатимуть посттравматичний синдром верхи на конях

8 November 2017, 17:46

8 листопада родини учасників АТО запросили в Житомирську міську раду для зустрічі з головою громадської організації «Берегиня Полісся» Ольгою Маньковською, щоб обговорити можливість їх реабілітації в Центрі «Берегиня Полісся».

Про це 8 листопада повідомила прес-служба Житомирської міської ради. 

«Психологічна реабілітація, ресоціалізація людини після посттравматичного синдрому – це надзвичайно ємкий і довготривалий процес. Сьогодні розпочинається новий етап нашої співпраці з громадською організацією «Берегиня Полісся». Це долучення членів родин учасників АТО, серед яких і ті, хто отримав поранення в АТО, і члени родин загиблих героїв - їх діти, дружин, до психологічної реабілітації засобом оздоровчої верхової їзди. В минулому році «Берегиня Полісся» виграла грант міського голови і дуже ефективно, успішно, індивідуально працювала з членами родин учасників АТО», - сказала иректорка Житомирського міського центру соціальних служб сім’ї Ольга Юрченко.

«Центр «Берегиня Полісся» - єдиний в області, який надає такий вид допомоги, як іпотерапія. У нас працюють висококваліфіковані фахівці, які мають вищу професійну освіту, міжнародний досвід та визнання. Реабілітація членів родин учасників АТО буде проводитися шляхом оздоровчої верхової їзди», - зазначила Ольга Маньковська, голова громадської організації «Берегиня Полісся».    

Центр «Берегиня Полісся» знаходиться на території ЖНАЕУ (вул. Корольова, 39). У листопаді-грудні відбудеться 8 занять для членів родин учасників АТО.

Як повідомляв Житомир.info, за участі Центру в Житомирі вже втретє відбулося «Свято українського коня»: були показові виступи на конях, козацькі розваги, показ-дефіле, смачні українські страви. Наймолодші відвідувачі могли роздивитися коней, погладити їх та сфотографуватися, а ще прокататися.

Фото міськради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі